Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Γαλαντομίες της Βουλής

κοινώς χουβαρνταλίκια...
Σε συνάντησή του με τον υπουργό οικονομίας, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε περικοπή κατά 10% των ελαστικών δαπανών της σαν ένδειξη αντίληψης της κρισιμότητας της κατάστασης και σαν παράδειγμα προς μίμηση!
Εγώ ο μυστήριος θέλω να μάθω ποιές είναι οι ελαστικές δαπάνες, τι ποσό αντιπροσωπεύει το 10% (γιατί αν μιλάμε για 5-10 χιλιάρικα, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι) και κυρίως γιατί ο προϋπολογισμός της Βουλής προβλέπει κονδύλια που σηκώνουν περικοπή και δεν τα περιορίζει εξ αρχής.
Βέβαια για καμιά περικοπούλα στις βουλευτικές αποζημιώσεις και στις έξτρα αμοιβές των επιτροπών δεν συζητάμε, μη δίνουμε και πολλά θάρρητα!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θυμάμαι πώς ακριβώς το διατύπωναν οι παπούδες μας, αλλά το "ζουμί" είναι το εξής: το ξένο χρήμα (δηλαδή, το κλεμμένο και το αποκτηθέν άνευ κόπου, αλλά με δόλο και απάτη) δε μας ενδιαφέρει αν σπαταληθεί γρήγορα, διότι γνωρίζουμε τον τρόπο να το αποκτήσουμε και πάλι...

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Άν πώ κάτι για τη βουλή τους,θα είμαι αντιδημοκράτισσα!!
Λοιπόν,αφου θέλουν να κάνουν γαλαντομίες,άς μην πληρωθούν για 3 μήνες ας πούμε ΟΛΟΙ τους,αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα,τολμήστε εθνοπατέρες της ρεμούλας!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ab irato, και αυτά είναι και ξένα και κλεμμένα και αποκτηθέντα ανευ κόπου, και με δόλο και με απάτη, οπότε...
οι πρόγονοι ήταν σωστοί φίλε μου, οι επίγονοι είναι για τ' ανάθεμα

@Νάντια, τρελλή είσαι κορίτσι μου;
γίνονται αυτά; ντροπής πράγματα να ζητάς κατι τέτοιο

Andreas είπε...

Τα χρήματα αν άκουσα καλά στις ειδήσεις είναι περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το αναφέρω απλά πληροφοριακά χωρίς να το σχολιάσω όπως και χωρίς να σχολιάσω τις περικοπές (περικοπάρες) που θα έπρεπε να γίνουν αρχής γενομένης από το κοινοβούλιο και έπειτα σε όλον τον κρατικό μηχανισμό (από υπουργεία και υπηρεσίες έως Ο.Τ.Α. και Δ.Ε.Κ.Ο.)

ange-ta είπε...

5,5 εκατομμύρια είναι το 10%, δηλαδή
55 εκατομμύρια έξοδα ή 18δις και 741 εκατομμύρια και 250 χιλιάδες δραχμές;;;;;;;;

Ε, δεν είμαστε καθόλου καλά!!

Andreas είπε...

Παιδιά τελικά δεν είναι το 10% τα 5, κάτι εκατομμύρια αλλά λεφτά που επέστρεψε πίσω η Βουλή από πέρυσι.

Δείτε δηλώσεις:

"Ο κ. Σιούφας υπενθύμισε ότι η Βουλή ζήτησε και έλαβε για το 2009 τη χαμηλότερη αύξηση πιστώσεων (4,9%) σε σχέση με όλα τα υπουργεία, με εξαίρεση του υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, ενώ επέστρεψε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, από τον περσινό προϋπολογισμό της, το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ."

Θα ήθελα πάντως και εγώ να μάθω πόσα χρήματα είναι αυτό το 10%.

tzonakos είπε...

Εκει μεσα στη Βουλή, το προσωπικό λαμβάνει εξτρά μισθό κάθε τέλος χρόνου αν δεν κάνω λάθος.
Συ νκατι άλλα εξτρά για συμμετοχές σε επιτροπές και κατι έκτακτα κλπ κλπ.
Οταν συνταξιοδοτηθούν, λαμβάνουν κι ενα εφ άπαξ περίπου 100.000 ευρω ο καθένας.

Αυτα τωρα τα λένε "κεκτημένα" και ο Γκαντεμόσαυρος οταν μιλούσε για κατάργηση κεκτημένων δεν νομίζω να εννοούσε για τους εκλεκτούς της Βουλής.
Ω, ναι, εκτός απο τους γνωστούς 300 ταϊζουμε πλουσιοπάροχα και τους εκλεκτούς υπαλλήλους της Βουλής.
Το 10% άραγε σωτα λές, πόσα λεφτά ειναι ;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

ο Andreas βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

και κάτι ακόμα, αφού πέρυσι τους περίσεψαν και επέστρεψαν 5,5 εκατ. φέτος γιατί αυξήθηκαν τα ποσά για τη Βουλή κατά 4,9%;;;