Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Αχ βρε Μυλωνά, άλλο πλούσιος, άλλο άρχοντας

Τόσο μακρινές είναι εκείνες οι μέρες που το μόνο που
ένοιαζε εσένα και την οικογένειά σου ήταν η λήξη της περιπέτειάς σου και να σας έχει ο Θεός καλά;

Έτσι φαίνεται, γιατί τώρα πρώτη προτεραιότητα είναι ξανά η επιχείρηση και το κέρδος.

Ζήτησες λοιπόν από τους εργαζομένους να δεχθούν περικοπή των αποδοχών τους κατά 100 ευρώ, προκειμένου να μη κλείσει η επιχείρηση.

Να σε ρωτήσω κάτι χαζό;
Όταν είχες κέρδη τους έδινες κάτι κι αυτούς;
Χαζός είσαι; Όχι βέβαια, γι αυτό είσαι και πλούσιος.
Άρχοντας όμως δεν είσαι, οι άρχοντες δεν καταδέχονται τέτοιες μικρότητες.
Εκτός από εσένα, απευθύνομαι και στον δημοσιογράφο Γιώργη Μασαβέτα που εκείνες τις δύσκολες μέρες αγανακτισμένος έγραφε: "Ποιόν; έναν άνθρωπο που δίνει δουλειά σε τόσους, που φέρνει συνάλλαγμα με τις εξαγωγές του..."

10 σχόλια:

Μιχάλης Ρ. είπε...

Νομίζω ότι οι πιο επικίνδυνοι και αδίστακτοι εργοδότες είναι αυτοί που ξεκίνησαν από τη φτώχια. Δεν συγχωρούν τη μετριότητα, δεν ανέχονται τη κοινή αφετηρία και το κοινό τέλος. Αυτό ισχύει ή ίσχυε και στις «εργατικές κυβερνήσεις» των τέως κομουνιστών. «Όλα τα γουρούνια είναι ίσα, αλλά κάποια είναι ποιο ίσα από τα άλλα.»

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Μέ αφορμή τη κρίση,έχουμε να ακούσουμε πολλά ακόμα.
Καρφί δεν τους καίγεται άν ο εργαζόμενος αυτός έχει ανάγκη και πόσο τα 100 ευρώ.
Μιά απορεία όμως,σάν ΑΕ πού έχει,σίγουρα θα υπάρχουν και διάφορoι διευθυντάδες των 5,10 ή ακόμα και 15000 ευρώ μηνιαίο μισθό,απο αυτούς κόβει τίποτα;
Αφελής ερώτηση έ;
Να δούμε πότε θα πάρει φόρα ο λαός και τότε....
Καληνύχτα μας!

zoyzoy είπε...

Δυστυχώς η Κρίση αρχίζει να πέφτει σαν πέλεκυς στα κεφάλια των εργαζομένων πρώτα η ανεργία και μετά η εκμετάλευσή τους απ'τους εργοδότες ήδη άρχισαν τα τροπάρια του τύπου"αν σ'αρέσει γιατί έξω περιμένουν τόσοι"
"μη με πιέζεις γιατί υπάρχει και η έξοδος"
τα'χω πάρει τελευταία και δεν ξέρω πως θα ξεσπάσω ....ώρα είναι!!

ange-ta είπε...

αχ, Γιάννη Αγιάννη, αν οι πλούσιοι είχαν και πλούσια συναισθήματα η ζωή μας θα ηταν άλλη.

Unknown είπε...

Καλησπέρα,αν δεν κάνω λάθος,ηταν από τους πρώτους που εφυγε από την Ελλαδα-για την περίφημη εισοδο στα βαλκάνια!!!ζητούσε με κυνισμό πριν δύο χρόνια την μείωση του μεροκάμματου!!!Τώρα αυτοί ειναι που ζητούν την στήριξη των υποκαταστημάτων των Τραπεζών στα βαλκάνια.Τα προιόντα του εξάγονται με ετικέτα των χωρών που εχουν μεταφερει τις επιχειρήσεις,και η αθλια αυτή πατρίδα,παρουσιάζει ελλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Λυπηθείτε τους, περνάνε κρίση... Πολύ θα 'θελα να τους δω να περνάνε ΑΠΟ κρίση.

Ανώνυμος είπε...

Και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες...
Όπως έγραψε, χθες, η "Ελευθεροτυπία", «(...) Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Alumil και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), Γιώργος Μυλωνάς, προχώρησε στη μείωση του χρόνου εργασίας κατά 1,5 ώρα την ημέρα και κατά 20% των αποδοχών τους. Η μείωση ισχύει για 2.500 εργαζόμενους (οι 1.300 στην Ελλάδα) στις 26 εταιρείες του ομίλου που δραστηριοποιείται εντός και εκτός Ελλάδας. Ισχύει για ένα εξάμηνο, από 1η Μαρτίου ώς 31 Αυγούστου. Με τη ρύθμιση συμφώνησαν οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν, ο καθένας ξεχωριστά, συμφωνίες με τον όμιλο (...)». Το πώς και γιατί δέχθηκαν οι εργαζόμενοι τις περικοπές αυτές, δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε. Μάλιστα, τρεις που δεν τις αποδέχθηκαν, απολύθηκαν πάραυτα. Βέβαια, ο Μυλωνάς είπε πως αντέδρασαν επειδή ήθελαν να απολυθούν και να εισπράξουν την αποζημίωση (και μετά, στο ταμείο ανεργίας για κάποιους μήνες - τεράστιο κέρδος αποκόμισαν οι απολυμένοι!!!). Δήλωσε, επίσης, πως κατά το ίδιο ποσοστό μείωσε και τις δικές του αποδοχές. 'Ομως, άλλο το -20% στο μεροκάματο του χαμηλόμισθου και άλλο στην παχυλή αμοιβή του Μυλωνά.
Πέρα από όλα αυτά, θέλω να ρωτήσω κάτι ("λαϊκίστικο" και αφελές, ίσως): κάποιος που δύναται (και, μάλιστα, αμέσως) να καταβάλλει στους απαγωγείς του λύτρα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ (το ίδιο είδαμε και στην περίπτωση του "καημένου" εφοπλιστή Παναγόπουλου), μπορεί να μιλά για οικονομική "στενότητα" και "δυσπραγία"; θα μου πείτε πως η Alumil είναι Α.Ε. και ο Μυλωνάς ένας απλός (!!!) μέτοχος, αλλά και πάλι: τα αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ που έχει στην "άκρη", είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας ή καρπός σκληρής εκμετάλλευσης "ανθρώπινων πόρων"; (κατά την "εκσυγχρονιστική" ορολογία της "ελεύθερης" αγοράς). Να με συμπαθάτε για τη χρήση "ξύλινης" (παλαιομαρξιστικής, ίσως) γλώσσας, αλλά δε γινόταν αλλιώς...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ab irato, εκείνο το 20%, μεγάλο επιχείρημα δεν μπορείς να πεις!
8.000.000 ευρώ κέρδη στο πρώτο ενιάμηνο του 2008. Πλούσια βιομηχανία, φτωχός βιομήχανος!

Tzeni είπε...

αν θελετε τη γνωμη μιας πλουσίας και δη άτιμης του κερατα κληρονόμου:κάντε ένα τρισάγιο στη μανούλα σας για κείνο το χωραφάκι, μια ώρα στο κατσάβραχο δρόμο,που σας άφησε στην άνω-κάτω ραχούλα. Ο καιρός γαρ εγγύς εν... ναι..για την ωρα της κρίσης ομιλώ η οποία όμως ουδώλως αφορά την ψυχή της μάνας σας αλλα το στομάχι το δικό σας...και μεχρι τότε φροντίστε αθλιε ιωαννη και παναθλιε ιαβέρη να μαθετε τα βασικά της αγροτικής οικονομίας: βγαζω τη γελαδα να βοσκήσει στο λειβαδι-θα βρείτε πολυ χρησιμες της εκπομπες του national geographic για τα άγρια ζώα-φυτευω λάχανα πουλίμ λάχανα σην πέρα τη μάχαλα και άλλα τέτοια χαρούμενα...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Tzeni Dela Porta,
Κυρία μου,υποκλίνομαι...