Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

18 ΜΑΡΤΙΟΥ στην Ελλάδα

1844




Περατώνονται οι εργασίες της 1ης Εθνικής Συνέλευσης του ελεύθερου Ελληνισμού, η οποία συνέταξε το πρώτο Σύνταγμα της χώρας και όρισε το πολίτευμα ως «Συνταγματική Μοναρχία». Την ίδια μέρα ο βασιλιάς Όθων έδωσε ενώπιον της Συνέλευσης όρκο πίστης στο νέο πολίτευμα.
1863
Η Εθνοσυνέλευση αναγορεύει παμψηφεί ως βασιλιά της Ελλάδας, τον προταθέντα από τους Άγγλους, Δανό πρίγκηπα Γουλιέλμο-Χριστιανό-Γεώργιο, δευτερότοκο γυιό του Χριστιανού ΙΧ (διαδόχου του θρόνου της Δανίας), υπό τον μοναδικό όρο ότι οι νόμιμοι διάδοχοί του θα ασπαζόταν το Ορθόδοξο δόγμα. Ο τίτλος του ήταν «Γεώργιος ο Α΄ βασιλεύς των Ελλήνων» και όχι «βασιλεύς της Ελλάδος» όπως ήταν του Όθωνα.
1936
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πολιτικός με σπάνιες αρετές, υπήρξε ο δημιουργός και το σύμβολο της Μεγάλης Ελλάδας, θεωρήθηκε ο θεμελιωτής της νέας Ελλάδας, και αναγνωρίστηκε από την Εθνική Αντιπροσωπεία ως Εθνάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: