Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ο «ευφυής» κ. Σκόρδας

Θα ‘πρεπε να αντιλαμβάνεται ότι την όποια ευφυΐα δεν αρκεί η διατύπωση 2-3 ολοκληρωμένων προτάσεων για να την αποδείξεις, έστω κι αν τις διανθίζει κανείς με χιουμοριστικά και ειρωνικά φρου φρου. Πρέπει να υπάρχει και συνείδηση των λεγομένων και του ακροατηρίου στο οποίο απευθύνονται.
Στο «δια ταύτα» λοιπόν.
Δήλωσε λοιπόν ο κ. Σκόρδας, στην γιορτή για τα 95 χρόνια του συλλόγου του, ότι όλοι τους είναι χαρούμενοι που ανήκουν στην ομάδα που «έγινε σύμβολο της πόλης από την ημέρα που ελευθερώθηκε από τους Τούρκους»
Μάθαμε λοιπόν κι εμείς ότι πέρα από τον Λευκό Πύργο η πόλη έχει σαν σύμβολό της τον Άρη και μάλιστα διπλό αφού συμβολίζει και την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους.
Με αυτή του την δήλωση ο κ. Σκόρδας, χουλιγκάνος παρά την ηλικία του, αποδεικνύει ποιοί είναι οι εμπνευστές των αντεθνικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούν τα σκορδόπαιδα σε βάρος του ΠΑΟΚ σε τοπικό επίπεδο.
Ο «επιστήμων» συνεχίζει τη νοοτροπία εκείνων που όταν αφίχθηκαν οι πρόσφυγες στην πόλη, δυσανασχετούσαν «τι τους κουβάλησαν τους Τούρκους εδώ;» και νοιώθει ιδιαίτερα άβολα που οι «Τούρκοι» μεγαλούργησαν εδώ και η ομάδα που έφτιαξαν φάνηκε αντάξια του τόπου που γεννήθηκε και της Ιστορίας που κουβαλάει στις φτερούγες της.
Σκόρδα μην ανησυχείς, όταν θα φύγεις κουρασμένος από τους τίτλους τις επιτυχίες τις διακρίσεις της ομάδας σου, κάποιος σαν κι εσένα θα βρεθεί να συνεχίσει το έργο σου.
Άντε να παίξεις κανένα stratego, γιατί καλό είναι να είσαι αστείος, αλλά εσύ έγινες επικίνδυνος.

5 σχόλια:

Διδάσκαλος είπε...

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αφιερώνεις έστω και αυτό το λίγο χώρο στο blog σου για έναν τόσο ''μικρό'' και φοβισμένο ανθρωπάκι,που η ύπαρξη του βασίζεται μόνο σε τέτοιου είδους δηλώσεις. θα'ρθει ο καιρός που δε θα μπορεί να κρύψει τη φτώχεια του και την ανικανότητα του πίσω από τέτοιες χαριτωμένες δηλώσεις! Πότε θα γίνει αυτό; Νομίζω ότι πλησιάζει ο καιρός της Β'ΕΘΝΙΚΗΣ (με βάση τη θεωρία του ασανσερ)και αυτή τη φορά δεν βλέπω να ξανατρώνε παραμύθι οι αγνοί φίλοι του Άρη...η φάπα θα πάει σύννεφο

Μιχάλης Ρ. είπε...

Προσωπική μου άποψη είναι αυτή. Πιστεύω ότι αν δεν ερχόταν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες η Ελλάδα θα ήταν μια χώρα στο επίπεδο του Σουδάν μετά από πλημμύρα. Η έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας της Ελλάδας το 1916 ανέφερε για τη Θεσσαλονίκη: Εβραίοι 60%, Τούρκοι 20%, ¨Έλληνες (ελληνόφωνοι) 12% Σλάβοι (σλαβόφωνοι – Βούλγαροι) 5% άλλοι 3%. Εάν δεν ερχόταν οι πρόσφυγες, ελληνόφωνοι στην απόλυτοι πλειοψηφία τους, με δεδομένη την αρβανίτικη τοπολαλιά του 70% της παλιάς Ελλάδας, σήμερα θα μιλούσαμε για μια άλλη χώρα που στην καλλίτερη περίπτωση θα ήταν ομοσπονδία 5 εθνοτήτων και στην χειρότερη πριγκιπάτο.
Ο γερμανοτσολιάς Καμπάνης των ταγμάτων ασφαλείας του ¨Εβερτ στη Γερμανική κατοχή έγραψε την δική του ιστορία που σημάδεψε την μετέπειτα συμπεριφορά των επιγόνων του. Πιστεύω να έχουν κρατήσει τις σημαίες της ομάδας με την σβάστικα και να έχουν στην αίθουσα τροπαίων τα πρωταθλήματα της κατοχής με τους Γερμανούς παίκτες στη σύνθεσή τους. Γιατί για τα πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου με χωροφύλακες διαιτητές μιλά όλη η Ελλάδα.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Διδάσκαλε, δεν θα αφιέρωνα ούτε σταγόνα σάλιου, αλλά με πήρε κάποιος φίλος και μου είπε "βάλε Μετρόπολις ν'ακούσεις. κι άκουσα τους στρατιώτες του να μιλάνε για "μετανάστες που ήρθαν καραβιές στην πόλη" και τα πήρα. Η νοοτροπία τέτοιων ανθρώπων που υποτίθεται οτι έχουν και μια κοινωνική και επιστημονική υπόσταση, είναι επικίνδυνη όταν μεταδίδεται στους παρακάτω...

@Μιχάλη, ακριβώς όπως τα λες, αλλά ποιός από αυτούς τα ξέρει...

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που πολλές φορές έπεσε στην παγίδα τους να ασχοληθώ μαζί τους αλλά μερικές φορές δεν γίνεατι να μένουν αναπάντητα αυτά που λένε.
Εδώ ο ψωμιάδης μας είπε ότι η μοναδική ομάδα πουδικαιούταν γήπεδο φτιαγμένο από την πολητεία είναι ο άρης και ο παπαγεωργόπουλος ότι είναι ευτυχισμένος που είναι δήμαρχος σε μια πόλη με μεγάλες ομάδες και κορυφαία εξ αυτών των άρη.
Δεν μας είπαν όλοι αυτοί οι κύριοι τι ανεργεία έχουμε σαυτήν την πόλη και τι κάνουν γι' αυτό.
Δεν αξίζει ο κόπος να συζητάς είναι όλοι μυρωδιές

Μιχάλης Ρ. είπε...

Όσο το σκέφτομαι τρελαίνομαι. Η πρωτεύουσα της προσφυγιάς έχει δώσει την διοίκηση της πόλης σε Αριανούς για να την φέρουν σ’ αυτά τα χάλια. Κι εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη της τσογλαναρίας με τις ρετσίνες, δεχόταν από αυτούς και άλλους σαν αυτούς, «ενίσχυση» για να συνεχίσουν το έργο της «σωτηρίας» που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην παρά 5΄ καταστροφή και απαξίωση. Κάθε φορά που έρχονται εκλογές «όλα τα έχει η Μαριωρή, ο φερετζές της λείπει», γήπεδα ονειρεύεται το λούμπεν προλεταριάτο της βλακείας (όλων των ομάδων) από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην πόλη με τις χειρότερες υποδομές οι εφημερίδες της ξεφτίλας (π.χ. Μέτρο Σπορ») και οι πολιτικοί της τσάμπα μαγκιάς (π.χ. Ιωαννίδης, Ψωμιάδης, βλαχοδήμαρχος) γήπεδα υπόσχονται. Δεν κοιτούν να τελειώσει η Λαγκαδά…