Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Έτσι σαν αφιέρωμα

Αν στις εισαγωγικές για τα Πανεπιστήμια έμπαινε θέμα (λέμε τώρα) αναγνώρισης των παρακάτω, τι κλάμα είχε να πέσει...
























































Λυσάρι
με τη σειρά από πάνω και από αριστερά
Παπαφλέσσας, Νικηταράς (ο τουρκοφάγος), Μάρκος Μπότσαρης, Εμμ. Παππάς, Μπουμπουλίνα, Ρήγας, Μακρυγιάννης, λόρδος Βύρων, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Καποδίστριας, Κανάρης, Δημ. και Αλ. Υψηλάντης, Θανάσης Διάκος, Οδυσσέας Ανδρούτσος.
Το πρόσωπο του Μπότσαρη δεν καλοφαίνεται οπότε δεν θα βαθμολογηθεί η μη αναγνώριση.

14 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Τι ψάχνεις τώρα ψύλους στ'αχυρα??εμείς μεγαλώσαμε μ'αυτές τις φυσιογνωμίες μας συντρόφευαν σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού.Τα σημερινά παιδιά που να τις δουν μόνο στο βιβλίο της ιστορίας σε ορισμένες τάξεις και αυτό και όχι όλους.
Και του χρόνου!!

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Λαός πού δεν σέβεται καιδεν τιμάει του ήρωές του,είναι καταδικασμένος,δυστυχώς!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Εθνικιστές τρομοκράτες, ιδίως εκείνος που είχε τυπώσει και χάρτη με την μεγάλη Ελλάδα. Εδώ τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να απεμπλακεί το έθνος από αυτούς, να τους απομυθοποιήσει, να τους καταδικάσει στη λήθη.
Μόνο και μόνο γιατί όλοι ξέρουμε πως αν βρισκόμασταν απέναντί τους δεν θα τολμούσαμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια...

hackaday είπε...

Όσο περνάει ο καιρός ελλατώνονται τέτοια αφιερώματα. Κρίμα!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@jim, χρόνια πολλά φίλε, και του χρόνου καλύτερα...

Unknown είπε...

Τρεις απ'αυτούς εχουν προσωνήμια,χωρίς ν'ανοίξεις ΛΥΣΆΡΙ,ποιοι και πως λεγόταν,ακόμη και Μακρυγιάννης εχει αλλο επίθετο,που μου διαφεύγει και επειδή θέλω εντιμο παιχνίδι δεν ψάχνω.

Unknown είπε...

πήρες την κλή?ση

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

O Mακρυγιάννης λεγόταν, νομίζω, Τριανταφύλλου, αλλά δεν έχει τόση σημασία Σημασία έχει η πολύ μελαγχολική, αλλά δυστυχως ορθότατη, εισαγωγή σου για το τι θα γινόταν αν ζητούσε κανεις αναγνωριση από 18ρηδες Που, κι αυτοί, δεν φταινε για τον τρόπο που ΔΕΝ διδάσκονται ιστορία. Απόλυτα σωστά τα σχόλια των αναγνωστων σου, απόλυτα, και ολα Κάπου, σημερα, και νομίζω σε δικό σου σχόλιο, μαλιστα, απάντησα με Ελύτη Ιδια πηγη, ιδιο ποιημα και δω Αλλά, νομίζω, έχει θεση
Τα θεμέλιά μου στα βουνά
και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
και πάνω τους η μνήμη καίει
άκαυτη βάτος.
Μνήμη του λαού μου σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω

Unknown είπε...

soryγια το προσω[]ονήμιο

Μιχάλης Ρ. είπε...

Είμαι της γνώμης ότι ποτέ δεν ασχοληθήκαμε σοβαρά με την επανάσταση του ’21, κουκουλώθηκαν οι μεγάλες αλήθειες, γεγονότα συμπεριφορές σκοπιμότητες εμφύλιοι μίσος….Γνωρίσαμε δυστυχώς τους πρωταγωνιστές από αφίσες στις σχολικές γιορτές και μετά στην αποθήκη για να βγουν του χρόνου. Και η ιστορική γνώση από το σχολείο πανηγυρικοί δεκάρικοι από άσχετους τις περισσότερες φορές θεολόγους. Όποιος ήθελε να διαβάσει και να μάθει το έκανε μόνος του, όπως και σήμερα. Οργίζονται όμως τα παιδιά όπως και ο καθένας νοήμον όταν διαπιστώνει ότι το κράτος επισημοποιεί το ιστορικό ψέμα και υιοθετεί απόψεις τυχοδιωκτών σήμερα που η γνώση είναι θέμα επιθυμίας για τον καθένα και όχι προνόμιο των κωλόπαιδων της εξουσίας. Η άγνοια της ιστορικής αλήθειας και η «ιστορία» των φαιδρών και σοβαροφανών οδηγεί την χώρα σε ήττες διπλωματικές που άλλες ήλθαν και δεν τις πήραμε χαμπάρι κι άλλες είναι έξω από την πόρτα μας οδυνηρές και αδυσώπητες. Η ιστορία των αγωνιστών της επανάστασης είναι η κάθε μια ξεχωριστά κατά περίπτωση η συμπυκνωμένη ιστορία του έθνους. Τους αδικούμε όταν ανησυχούμε γιατί τα παιδιά δεν γνωρίζουν τα πορτρέτα τους. Γιατί για τα παιδιά ευθυνόμαστε όλοι, για τους κίβδηλους που σηκώσανε το λάβαρο της «επανάστασης» για τις ταυτότητες στο πλήθος της άγνοιας ποιος ευθύνεται; Ας μη περιορίζουμε την ιστορική γνώση στα ελάχιστα γιατί το ελάχιστο οι πονηροί το εκμεταλλεύονται ανάλογα.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια...

@Θεόδωρε, άκαυτη βάτος!

@taspa, για τον Μακρυγιάννη απάντησε ο Θεόδωρος Πέππας, ο Παπαφλέσσας λεγόταν Γρηγόριος Δικαίος και ο Διάκος ήταν Αθανάσιος Μασσαβέτας

@taspa, δεν πήρα τίποτα,
ygoudas45@gmail.com
yg.46@hotmail.com

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη, η αλήθεια είναι αυτό που λείπει. Εδώ δεν μάθαμε ακόμα τι ακριβώς έγινε πριν 35 χρόνια στην Κύπρο...

ange-ta είπε...

μπράβο Γιάννη Αγιάννη!!!


Τωρα μην με μαλώσεις αλλα και γω τους μισους βρηκα

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ange-ta, του χρόνου θα σε ξαναρωτήσω...