Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

17 ΜΑΡΤΙΟΥ στην Ελλάδα

1821
Οι πρόκριτοι της Μάνης υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, συγκεντρώνονται στο χωριό Τσίμοβα (Αρεόπολη) της Λακωνίας και αποφασίζουν την Επανάσταση.
1853
Δικάζεται στο στρατοδικείο με τη κατηγορία ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του βασιλικού ζεύγους, ο στρατηγός Μακρυγιάννης. Μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, ένας τύπος της νυχτερινής Αθήνας, ο δικηγόρος Ν. Στεφανίδης. Ο Μακρυγιάννης θα καταδικασθεί σε θάνατο και θα οδηγηθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο καθ΄ότι ήταν άρρωστος. Το 1854 με τη μεσολάβηση του παλιού του φίλου, υπουργού Στρατιωτικών Δημ. Καλλέργη, θα πάρει χάρη και θα αποφυλακιστεί.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο, η Συνθήκη ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Απεσταλμένος της Ελληνικής κυβέρνησης, ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης.
1941
Βρετανικές δυνάμεις φτάνουν στην Ελλάδα και παραμένουν νοτίως του Αλιάκμονα, για να μη δώσουν στους Γερμανούς αφορμή να εισβάλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: