Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ακόμα μια έννοια της λέξης πεζοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη

Παλιά παραλιακή λεωφόρος (Νίκης)
Το ανακατασκευασμένο πεζοδρόμιο έχει δεν έχει φάρδος 5μ. Και τις όμορφες μέρες ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα πολύς κόσμος κάνει την βόλτα του. Ηλικιωμένοι, νέοι, γονείς με παιδιά σε καροτσάκια και 3-4 σαν αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, ο δε αμαξάς να χτυπάει και το καμπανάκι για να παραμερίσουν οι πεζοί. Ποιος (αν) τους έδωσε την άδεια δεν ξέρω. Ποιος θα είναι υπεύθυνος αν γίνει κάποιο ατύχημα, αν πχ το άλογο τρομάξει από κάτι και πάρει παραμάζωμα ότι και όποιον βρεί μπροστά του, κι αυτό δεν το ξέρω. Ξέρω μόνο τι σημαίνει πεζοδρόμιο, κατι που επιδεικτικά οι άρχοντες της πόλης αγνοούν.

8 σχόλια:

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Πεζοδρόμιο θα πεί φυσικά ότι ο κάθε οδηγός μπορεί να παρκάρει απάνω του και να φύγει πεζός!!
Σιγά το δύσκολο!

Kirki είπε...

αχ αυτά τα πεζοδρόμια,αχ
Κάαααθε μέρα δεν μπορείς να περπατήσεις πάνω σ αυτά γιατί...είναι παρκαρισμένα αμάξια.Και περπατάς στο δρόμο.Απ τη μια δικαιολογώ γιατί και που να τα βάλουν κι αυτοί.Απ την άλλη όμως το πεζοδρόμιο είναι πεζοδρόμιο

agapitos είπε...

Προέρχεται εκ του πεζοδράμιον το οποίον αποτελεί σύνθετο εκ του πεζός και δράμα.
Στη πόλη της Θεσσαλονίκης συναντά η λέξις την πραγματική έννοια του όρου.

(δε λες πώς τους έπεισαν να φέρουν και σκατοσυλλέκτη, τον οποίο απολαμβάνουν οι τυχεροί αναβάτες κατα την διάρκεια της αλησμόνητης βόλτας)

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Νάντια δεν το είχα σκεφτεί...

@Kirki, οπότε;

@curiousss, Ωραία ανάλυση... όσο για το δεύτερο, δεν ήξερα οτι είχε επέλθει τέτοια πρόοδος...

Μιχάλης Ρ. είπε...

Οι καροτσέρηδες αυτοί έχουν άδεια από το Δήμο (όχι από την Τροχαία), που την παίρνουν μετά από σχετικό διαγωνισμό. Το τίμημα είναι μεγάλο και ο συναγωνισμός των άκρων. Για να πάρεις το «διαγωνισμό» περνάς πρώτα απ’ του κ. Καραμπέρη, του γνωστού επιχειρηματία των σκοτεινών ημερών και των σκυλοφόρων νυχτών της πόλης.
Η βόλτα και στη παραλία του Βόλου είναι εξόχως επικίνδυνη, γιατί εκτός από την άμαξα και το αυτοκίνητο τραινάκι, κυκλοφορούν μαζί με τους πεζούς μηχανές και αυτοκίνητα που παρκάρουν δίπλα από το πολυτεχνείο.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη κι εγώ νόμιζα ότι είναι πατέντα της πόλης μου...

Unknown είπε...

Για προσπάθησε να περάσεις από την Δ. Γούναρη,Αριανού,για μπές στην Πλ. Αθωνος.
Κουράγιο οταν ξαναβγεί ο οδοντίατρος θα κάνει ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΕΣ!!!!!!!!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Όλη η πόλη τα ίδια χάλια...