Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Ανικανότητα ...με αποδείξεις

Αντιγράφω από τον Στάθη (Ελευθεροτυπία 10/3)
"Έχουμε κρίση, έρχονται φάσεις της ακόμα σκληρότερες. Εμείς όμως-το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα-φέρεται ακριβώς όπως και πριν από την κρίση.
Με λίγα ψευδίσματα είναι η αλήθεια, στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πολιτική, και κάποια σαρδάμ στη λογική της, όμως οι άρχοντες και οι δυνατοί συνεχίζουν τα ίδια.
Επί παραδείγματι η Ολυμπιακή. Ιδιωτικοποιείται (την ίδια στιγμή που αλλού κρατικοποιείται η AIG) διότι το ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά μια Εταιρεία (μάλιστα δημοσίου, πολύ δημοσίου ενδιαφέροντος) ούτε τα τελευταία χρόνια, ούτε καν όταν η ίδια Εταιρεία ήταν μονοπώλιο.
Έφτασε λοιπόν σήμερα η Ολυμπιακή να χάνει-κατά τα λεγόμενα των γαλαζοπράσινων αητών-περίπου 1.000.000 ευρώ την ημέρα.
Ως εκ τούτου (κι όχι μόνον) παρέδωσαν την Εταιρεία στον κ. Mig.
Για να χάνει κι αυτός 1.000.000 ευρώ την ημέρα;
Όχι βέβαια! Αντιθέτως για να την κάνει κερδοφόρα και να κονομήσει ο άνθρωπος, αυτή είναι η δουλειά του, να κονομάει.

Που σημαίνει ότι το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση, δηλαδή ο κ. Πρωθυπουργός, παραδέχονται ότι είναι ανίκανοι να κάνουν αυτό που μπορεί να κάνει ο κ. Mig και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης.
Τότε τι τους θέλουμε;
Γιατί παίρνουμε αυτά τα αυτογελοιοποιούμενα ανθρωπάρια στα σοβαρά;
Ως εδώ με τους ρεμπεσκέδες, τα πουλητάρια (λες και τα βρήκαν από τον πατέρα τους)
Ως εδώ με τα μεγάλα τους λόγια.
Ανθρωπάρια και μάλιστα φτηνιάρικα είναι, αυτά θα κοιτάξουν το καλό του λαού; Πότε το κοίταξαν; Σε τι; Στο μεροκάματο; Στο σχολείο; Στο νοσοκομείο;
Δεν πα’ να κάνουν χαρακίρι στο νοσοκομείο του Ρίου έτσι πως το κατάντησαν; Ούτε τις πρώτες βοήθειες δεν θα προλάβει να τους δώσει το προσωπικό (μία νοσοκόμα για τριάντα αρρώστους)
Οι άνθρωποι πούλησαν την Ολυμπιακή στον άρχοντα-αφέντη-και-δυνατόν κυρ Βγενόπουλο για όσο κάνει ένα από τα πλοία του, τα Super Fast Ferries.
Δεν ρωτάνε τον μιστερ Μιγκ οι πωλητές, ο κ. Χατζηδάκης δηλαδή και οι συν αυτώ, θα τους έπαιρνε για φροντιστές στην Ολυμπιακή, θα τους έπαιρνε για καμαρότους σ’ ένα από τα καράβια του; Ή θα τους έλεγε ότι τζάμπα τρώνε το ψωμί;
Αυτοί που ξεπούλησαν κομμάτι κομμάτι την περιουσία του ελληνικού λαού, πράσινοι και γαλάζιοι, από ΔΕΗ μέχρι λιμάνια και Ολυμπιακή, αυτοί θα αντιμετωπίσουν την κρίση;"
Γράφει κι άλλα ο Στάθης, αλλά φτάνουν αυτά για τώρα

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν μπορεί κανείς να συμπληρώσει κανείς τίποτε,στον λόγο του Στάθη!
Εγω θα πω κάτι.Την διαχειρίσθηκαν ολοι τους οπως αυτοί γνωρίζουν[απαντες]ως Νταβατζήδες της Εξουσίας!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@taspa, ...και βεβαίως σαν ανίκανοι

zoyzoy είπε...

Μας έλειψε ο καυτός σου λόγος ενάντια στο ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας.Ε και να το'ξερε ο Ωνάσης πόσο θα ξεπουλιόταν η Ολυμπιακή θα την έκανε φτερό στον άνεμο!!
Και λίγα λέει ο Στάθης!!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Αν θυμάμαι καλά η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΟΑ υποστήριζε το κόμμα των φθηνών ανθρωπάριων που αναφέρει ο κ. Στάθης. Επίσης αν θυμάμαι καλά έγινε απεργία των εργαζομένων (για να υποστηρίξουν προεκλογικά το κόμμα των φθηνών ανθρωπάριων) ακόμα και γιατί ως κάτοικοι της Βουλιαγμένης και της Βούλας τους ήταν δύσκολες οι καθημερινές μετακινήσεις στα Μεσόγεια. Και πως υπερασπίσθηκαν το δημόσιο χαρακτήρα της εταιρίας, απεργώντας κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα; Επειδή τα θύματα των ιδιωτικοποιήσεων είναι οι εργαζόμενοι, αυτό το νταβατζίδικο κράτος πριν τους «ξεδοντιάσει» δημιουργεί σκόπιμα κατηγορίες ευνοούμενων εργαζομένων που προκαλούν δικαίως ή αδίκως με τα εργασιακά τους προνόμια την κοινωνία των τηλεθεατών των Αυτιάδων, και μετά «είναι αργά για δάκρυα…». Κι ο κάθε Στάθης κάνει τη δουλειά του πουλώντας το αυτονόητο καταδικάζοντας από την Εκάλη τον φιλελευθερισμό των γειτόνων του. Γιατί πολιτικός στόχος πρέπει να είναι δημιουργία εργαζομένων με τα προνόμια αυτών της ΟΑ και όχι ο εξοβελισμός τους.
«Όλοι μαζί σ’ ένα βαθύ μπουντρούμι,
γιο-χο-χο κι ένα μπουκάλι ρούμι…»

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός, στο επικείμενο εκλογικό πανυγήρι, να στηρίξουμε (με τη συνήθη συμμετοχή άνω του 75%) το σύστημα (κινδυνεύει με κατάρρευση, το καημένο) διότι «η ακυβερνησία είναι κακό πράγμα»...

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Πουλήθηκε η Ολυμπιακή;Και λοιπόν;Περίμενε κανείς τίποτα καλύτερο απο αυτούς τους άχρηστους και ανεπάγγελτους βιαστές της Ελλάδας;Δεν πειράζει όμως,εμείς τους διαλέγουμε κάθε τέσσερα χρόνια,εμείς τους δίνουμε άλλοθι στις πρακτικές τους,μην λέμε τίποτα!!
Ζήτω η Νέα Δημοπρασία!!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη, ούτε συζήτηση, οι ευθύνες των εργαζομένων είναι μεγάλες και κυρίως οτι επέτρεψαν στους συνδικαλιστές να συνδιοικούν... Οι Πέππες και οι Πατέστοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, τουναντίον μάλιστα...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ab irato, ακυβερνησία; φτου κακά!

@Νάντια, είσαι νέα κορίτσι μου, στην ουσία τον δικό σας λάκκο σκάβουν. Τον δικό μας τον σκάψαμε μόνοι μας. Κάντε κάτι για 'σας

spyros1000 είπε...

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...
ΑΛΛΑ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΥΣΗ,ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Τι να το κάνουμε το δίκιο spyros1000;
Γιατί να είναι όμως έτσι ρε γαμώτο;

tzonakos είπε...

Το νούμερο 1.000.000 ευρω την ημέρα ειναι ανύπαρκτο.
Χωρίς ισολογισμούς στα χέρια του ο κ. χατζηδάκης ανέφερε για καιρό αυτο το ποσόν ως ζημία της ΟΑ αυθαίρετα.
Τα ΜΜΕ αναμετέδιδαν αυτο το νούμερο και ο κόσμος πίστεψε οτι η ΟΑ δεν μπορεί να σωθεί. Τόσο απλά.

Δεν θέλω να πώ άλλα.