Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

31 ΜΑΡΤΙΟΥ στην Ελλάδα (Χίος)

1822
Ο Καρά Αλής καταπνίγει την εξέγερση στη Χίο. Τα τουρκικά στρατεύματα επιδίδονται σε σφαγή των κατοίκων του νησιού. Περίπου 23.000 σφάχτηκαν και 47.000 αιχμάλωτοι στάλθηκαν στα σκλαβοπάζαρα. Η “σφαγή της Χίου” ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σε όλη την Ευρώπη.
1824
Μια μελανή στιγμή του Αγώνα και ενδεικτική των προσωπικών παθών που αναπτύχθηκαν μεταξύ των πρωταγωνιστών του. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος συμπαρατάσσεται με τους Τούρκους, εναντίον του Κριεζιώτη στο Προφήτη Ηλία Λοκρίδας. Ο Κριεζιώτης νικά και ο Ανδρούτσος διαφεύγει. Οι πληροφορίες για το αν πράγματι συμμετείχε στη μάχη, η απλά ήταν μια εκβιαστική ενέργεια, είναι αντικρουόμενες.

4 σχόλια:

Μιχάλης Ρ. είπε...

Η αρχή του μεγάλου παγκόσμιου φιλελληνικού ρεύματος που ήταν η αρχή της δημιουργίας Ελληνικού κράτους.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ναι Μιχάλη, γι αυτό και όλοι σήμερα γι αυτό μιλούν...

Kirki είπε...

αυτός ο πίνακας με είχε συγκινήσει απ τα μικρά μου χρόνια.Συνήθιζα να παρατηρώ κάθε του λεπτομέρεια.Και το ίδιο κάνω και τώρα όποτε τον βλέπω.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Kirki, στον Delacroix ανήκει μια θέση ανάμεσα στους αγωνιστές της Επανάστασης, η συνεισφορά του στον Αγώνα ήταν τεράστια...