Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Ο Φιντέλ Κάστρο προς τους πολίτες της Κούβας (ή όχι μόνο;)


Οχι παραχωρήσεις στην εχθρική ιδεολογία

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο επειδή άκουσα ένα δημόσιο σχόλιο που μεταδόθηκε από ένα μέσο πληροφόρησης της Επανάστασης, το οποίο όμως δεν θα μνημονεύσω.
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με όσα αναφέρουμε, για να μην παίζουμε το παιχνίδι της εχθρικής ιδεολογίας. Δεν μπορείς να κατηγορείς την ειδική περίοδο του συστήματος που ο ιμπεριαλισμός έχει επιβάλει στον κόσμο. Γιατί δεν είναι αυτή που ανακάλυψε την κλιματική αλλαγή, τον πολιτισμό που εξαρτάται από την κατανάλωση των υδρογονανθράκων, τη μετακίνηση κάθε μέλους της οικογένειας χωριστά με αυτοκίνητο σχεδόν άδειο, ούτε την δυσοίωνη ιδέα της μετατροπής των τροφίμων σε καύσιμα. Δεν ανακάλυψε τους παγκόσμιους πολέμους για το μοίρασμα του πλανήτη, τις στρατιωτικές βάσεις, τα ατομικά και ραδιοηλεκτρονικά όπλα, τους πλανητικούς δορυφόρους που κατασκοπεύουν τα πάντα και οδηγούν στον στόχο θανάσιμες ακτίνες, τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους, τα υποβρύχια που πυροβολούν από βάθος χιλίων μέτρων, την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία του θανάτου και της καταστροφής.
Ούτε ανακάλυψε την πολιτική γεωγραφία και τον χώρο που έχει κάθε έθνος, που υπήρξε αποτέλεσμα άλλων ιστορικών παραγόντων
.
Αναλογιστείτε καλά αυτό που λέτε, αυτό που βεβαιώνετε, για να μην κάνετε ντροπιαστικές παραχωρήσεις. Να αναλύετε την φύση και την ψυχολογία του ανθρώπινου είδους. Ο χρόνος δράσης του είναι πολύ μικρός, ένα κλάσμα του δευτερολέπτου στην ιστορία του είδους. Η κατανόηση αυτού του θέματος είναι η καλύτερη θεραπεία ενάντια στην ματαιοδοξία.
Η ειδική περίοδος ήταν αναπόφευκτη συνέπεια της διάλυσης της ΕΣΣΔ, που έχασε τη ιδεολογική μάχη και μας οδήγησε σε μία περίοδο ηρωικής αντίστασης από την οποία δεν έχουμε εξέλθει ακόμη εντελώς.
Τι δύσκολο που είναι να είσαι σύντομος στην μάχη των ιδεών!
Φιντέλ Κάστρο Ρουζ
15 Απριλίου 2008
4 και 45 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: