Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Σαν σήμερα 25 Απριλίου 1832, Όθων


Σαν σήμερα

το 1832
Οι 3 μεγάλες δυνάμεις εκλέγουν και διορίζουν βασιλιά της Ελλάδας, τον Όθωνα, δευτερότοκο γυιό του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου.Στη συμφωνία υπήρχε όρος ότι ο θρόνος θα περιερχόταν στους απ’ ευθείας άρρενες απογόνους του Όθωνα, κάτι που οι Άγγλοι ήξεραν από εκθέσεις γιατρών ότι δεν μπορούσε να γίνει γιατί ο Όθωνας ήταν στείρος. Επίσης προβλεπόταν δάνειο 60.000.000 χρυσών φράγκων σε 3 ισόποσες δόσεις, που η Ελλάδα θα ξεπλήρωνε σε ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις. Τέλος 3.500 Βαυαροί στρατιώτες θα αντικαταστούσαν τα συμμαχικά στρατεύματα που στάθμευαν στην Ελλάδα και Βαυαροί αξιωματικοί θα αναλάμβαναν την οργάνωση του τακτικού ελληνικού στρατού.

Συνέβησαν επίσης
το 1684 απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την δαχτυλήθρα (άκου αδελφέ μου)
το 1850 Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: