Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Νομίζατε οτι ήταν υπερβολές;;; Κι όμως


Στις 29, 30 και 31 Ιανουαρίου είχα αναρτήσει μια σειρά άρθρων που βασιζόταν στις διαπιστώσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του κλίματος (IPCC), σχετικά με τις επιπτώσεις στη ζωή πάνω στη Γη, αν η θερμοκρασία ανεβεί κατά 4 βαθμούς.

Στην ανάρτηση της 30ης Ιανουαρίου ανέφερα μεταξύ άλλων.
"Όλοι οι πάγοι του Αρκτικού κύκλου θα λιώσουν και η στάθμη των θαλασσών θα ανεβεί κατά 5 μέτρα ακόμα. Από το λιώσιμο των πάγων της Σιβηρίας απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες μεθανίου που θα επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση.

Τελείωνα τη σειρά των δημοσιεύσεων με τη φράση "Αυτά... αλλά είπαμε, μπορεί να μη μας προλάβουν τέτοια, αλλά ας φροντίσουμε κι εμείς..."

Αντιγράφω από την "Ε" της 26-27 Απριλίου, μερικά αποσπάσματα από άρθρο του Αχιλλέα Φακατσέλη


"Στην ετήσια Σύνοδο των Γεωεπιστημών της Ε.Ε. στη Βιέννη κάποιοι από τους συνέδρους είχαν στα ντοσιέ τους ένα νέο σενάριο περιβαλλοντικής κρίσης. Η Σιβηρία χάνει τους πάγους της και το παγωμένο αρκτικό υπέδαφος που συναντά τις ακτίνες του ηλίου μετά από αιώνες, αναδύει μια καθόλου ευχάριστη οσμή: του μεθανίου........ Το μεθάνιο είναι ένας παράγοντας πρόκλησης του φαινομένου του θερμοκηπίου ΕΙΚΟΣΙ ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ από το διοξείδιο του άνθρακα....... Τώρα με τις καταθέσεις των ρώσων ερευνητών, το σενάριο βγαίνει από τα ράφια της θεωρητικολογίας και προστίθεται στο ντόμινο των υπαρκτών περιβαλλοντικών προβλημάτων...... Οι πρώτες μετρήσεις αποκαλύπτουν οτι το λιώσιμο των πάγων της έχει αρχίσει και το πρώτο κατεψυγμένο μεθάνιο εξέρχεται στην ατμόσφαιρα με προβλεψη να προσθέσει σ' αυτήν 540 δισ. τόνους άνθρακα που περιέχεται στη χημική του σύνθεση.....

Ο Ουαλίτ Αμπνταλατί, επικεφαλής του τμήματος Κρυοσφαιρικών Επιστημών της NASA είπε: "Οι γίγαντες στις άκρες της Γης ξυπνάνε"


σσσσσσσσσσσσσ! Ησυχία, οι κυβερνήσεις της Γης κοιμούνται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: