Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Σαν σήμερα 24 Απριλίου 1184 π.Χ., 1827,1876,2004


Σαν σήμερα 24 Απριλίου

το 1184 π.Χ.
Θεωρείται από τους ιστορικούς σαν η μέρα που οι Αχαιοί μπήκαν στην Τροία
το 1827
Η καταστροφή στο Φάληρο. Οι Τσούρτς και Κόχραν διατάζουν την έφοδο των Ελληνικών δυνάμεων εναντίον του Κιουταχή που πολιορκούσε την Ακρόπολη της Αθήνας. Οι ίδιοι παρέμειναν στα καράβια. Μέσα σε 2 ώρες οι Έλληνες πολεμιστές, ανίδεοι από τακτικές μάχες, έπαθαν μεγάλη καταστροφή. Χίλιοι πεντακόσιοι σκοτώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι υποχώρησαν άτακτα προς την Σαλαμίνα και τον Ισθμό. Αποδείχθηκε ότι το σχέδιο του Καραϊσκάκη για μικρές διαδοχικές επιθέσεις που θα καθιστούσαν τον Κιουταχή από πολιορκητή σε πολιορκούμενο ήταν σωστό, αλλά οι Άγγλοι έκαναν το δικό τους και η Ρούμελη έπεσε πάλι στα χέρια του Κιουταχή και η φλόγα της Επανάστασης έκαιγε πιά μόνο στο Μωριά.
το 1876
Αγριότητες του τουρκικού όχλου εναντίον των χριστιανών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επανάσταση της Βοσνίας και της Ερζεγοβίνης. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι πρόξενοι Γαλλίας και Γερμανίας.
το 2004
Το σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76% σε σχετικό δημοψήφισμα.

Συνέβησαν επίσης
το 1975
Η ομάδα Μπάαντερ-Μάϊνχοφ ανατινάζει την πρεσβεία της Δυτικής Γερμανίας στην Στοκχόλμη
το 1981
η ΙΒΜ κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή

2 σχόλια:

hackaday είπε...

Καλό Πάσχα Γιάννη... Αν κατέβεις προς τις Σέρρες στείλε μύνημα... Καλά να περάσεις.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ευχαριστώ, καλή Ανάσταση!