Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Σαν σήμερα 29 Απριλίου, Άλφρεντ Χίτσκοκ


Σαν σήμερα το 1980 πέθανε ο Άγγλος σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο άνθρωπος που εισήγαγε το παιγνίδι με τα νεύρα των θεατών στις ταινίες «θρίλερ». Είχε γεννηθεί στις 13 Αυγούστου 1899 στο Ιστ Εντ του Λονδίνου και πέθανε σαν σήμερα το 1980 στο Λος Άντζελες.
Μεγάλες ταινίες του «Υποψίες», «Ρεβέκκα», «Νύχτα αγωνίας», «Η θηλειά», «Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά», «Τα 39 σκαλοπάτια», «Σιωπηλός μάρτυς», «Ψυχώ», «Η εξαφάνιση της κυρίας», «Νοτόριους», «Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσεως», «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων».
Προτιμούσε πάντα τις ξανθές πρωταγωνίστριες. Οι πιο διάσημες ηθοποιοί που σκηνοθέτησε ήταν η Τζόαν Φοντέν, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η Μάρλεν Ντίντριχ, η Γκρέις Κέλυ, η Κιμ Νόβακ, η Τζάνετ Λι, και η Βέρα Μάιλς. Στις ταινίες του πάντως έχουν συμμετάσχει και οι διασημότεροι άρρενες ηθοποιοί της εποχής: Τσαρλς Λότον, Λώρενς Ολίβιε, Κάρι Γκραντ, Τζέιμς Στιούαρτ, Κλωντ Ρέινς, Γκρέγκορι Πεκ, Χένρι Φόντα, Σον Κόνερι και Πολ Νιούμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: