Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

Λαφαζάνης προς Χατζηδάκη για την Ολυμπιακή...(ευτυχώς το θέμα δεν ξεχνιέται)


Στην επερώτηση του κ Λαφαζάνη σχετικά με το μέλλον της ΟΑ ο κ. Χατζηδάκης απάντησε με αοριστίες και ψεύδη. Κατόπιν αυτών ο κ. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω τοποθέτηση.

«Λυπάμαι πάρα πολύ κ. Χατζηδάκη και για τον προσωπικό τόνο της απάντησής σας αλλά και για τα όσα είπατε, τερατώδη πραγματικά και αδιανόητα. Διότι λέτε πράγματα αστήρικτα, ατεκμηρίωτα. Και σας προκαλώ αυτή την στιγμή, εφόσον ισχυριζόσαστε ότι η Ολυμπιακή έχει αυτά τα τεράστια ελλείμματα, ότι έχει αυτά τα τεράστια ανοίγματα, κάντε μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής -και σας το προτείνουμε αυτό με βάση το άρθρο 149- για να διερευνήσουμε τα πάντα γύρω από την Ολυμπιακή Αεροπορία. Και τι έγινε στο παρελθόν και τι έγινε επί θητείας της κυβέρνησης της Ν.Δ. Σας προκαλώ λοιπόν και παρακαλώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεχθούν την πρόταση.
Λέτε ότι ο φορολογούμενος πληρώνει αμύθητα ποσά για την Ολυμπιακή. Πείτε μου κ. Χατζηδάκη πού γράφονται στον προϋπολογισμό οι επιδοτήσεις που δίνετε στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Γιατί το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι, δεν επιδοτεί ούτε με ένα ευρώ την Ολυμπιακή. Επομένως, λέτε ψέματα και κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Κάνετε φθηνό λαϊκισμό σε βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Αυτή την στιγμή ξέρω ότι η Ολυμπιακή έχει χρέη. Και τα χρέη της είναι προς την ΥΠΑ, το αεροδρόμιο, το ΙΚΑ. Αυτά τα χρέη έχουν συμψηφιστεί, σε ένα βαθμό, και από το Γενικό Λογιστήριο με αντίστοιχες υποχρεώσεις του κράτους προς την Ολυμπιακή που επιδικάστηκαν στη Διαιτησία. Και μετά από αυτόν τον συμψηφισμό, η Ολυμπιακή πήρε το 2007, για πρώτη φορά μετά από χρόνια φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Ξέρουμε, επίσης ότι τα λειτουργικά ελλείμματα της Ολυμπιακής μηδενίζονται σχεδόν το 2007 και ότι κατά πάσα πιθανότητα το 2008 θα έχει λειτουργικά κέρδη.
Επομένως, αν ανταποκριθεί το κράτος στις υποχρεώσεις του, ανοίγονται δυνατότητες -παρά το γεγονός ότι υπάρχει κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στην Ολυμπιακή- ανοίγονται οι δυνατότητες η Ολυμπιακή αυτή, ως δημόσια επιχείρηση με εθνικό και κοινωνικό ρόλο, να εξυγιανθεί και να είναι κερδοφόρα.
Και ερχόσαστε αυτή την στιγμή και κλείνετε τα φτερά της Ολυμπιακής Αεροπορίας και προσπαθείτε να εφαρμόσετε λύσεις τύπου Sabena. Μην επικρίνετε εμένα για το ότι μιλάω για λύσεις τύπου Sabena. Αν θέλετε να επικρίνετε κάποιον, να επικρίνετε τον κ.Μπαρό, ο οποίος είπε, η μόνη λύση για την Ολυμπιακή είναι η λύση τύπου Sabena, δηλαδή η διάλυση της εταιρείας και η δημιουργία ενός νέου σχήματος φάντασμα. Δώδεκα χιλιάδες ήταν οι εργαζόμενοι στη Sabena. Εμειναν τρεις μετά τη διάλυσή της. Και αυτών μειώθηκαν πάνω από 25% οι μισθοί. Η Sabena οδηγήθηκε σε ένα σχήμα το οποίο καθόλου δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα της παλαιάς Sabena και, πολύ περισσότερο, είναι καταστροφικό για μια χώρα όπως η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: