Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Νεκροταφείο ονείρων "ο ΚΑΙΑΔΑΣ"* ανοίξαμε και σας περιμένουμε...


Τα όνειρά σας είναι προβληματικά και σαν τέτοια δημιουργούν προβλήματα στην πορεία της χώρας προς τα εμπρός; Έτσι, όπως αποσύρουμε τα παλιά αυτοκίνητα και τα στέλνουμε στην υψικάμινο, ελάτε στην άκρη του γκρεμού, αποχαιρετήστε τα, (δικά σας όνειρά είναι, φυσικό να σας συγκινεί ο χωρισμός) και αφήστε τα να πέσουν στο κενό. Ούτε θόρυβο θ’ ακούσετε, ούτε κραυγές, έτσι απλά θα τ’ αποχωριστείτε. Δεχόμαστε όλα τα όνειρα, μερικά όμως εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.
Όνειρα δημιουργίας οικογένειας. Αν είναι να παντρευτείς για να μοιράζεσαι το νοίκι με κάποιον άλλο, το καταλαβαίνω. Αν όμως ονειρεύεσαι παιδί ή παιδιά (ακόμα χειρότερο) παρακαλώ περάστε. Με τι λεφτά θα κάνεις οικογένεια; Θα δουλεύετε και οι δύο και δεν θα σας φτάνουν ούτε για ζήτω…γι αυτό σας λέω περάστε!
Όνειρα σπουδών και καριέρας. Σπουδές βεβαίως, γιατί όχι;… στην καριέρα….ΘΑ δούμε. Αν είσαι ημέτερος, ή εν πάσει περιπτώσει έχεις άκρες μέσα στο σύστημα, θα ληφθούν υπ’ όψη ΚΑΙ οι σπουδές. Αν όχι, σπουδές ξεσπουδές 700 ευρώ αφού προηγουμένως φας μερικά χρόνια σε STAGE, πρακτικές εξασκήσεις, ημιαπασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άλλες επινοήσεις του συστήματος (να 'ναι καλά ο Σημίτης)... γι αυτό σας λέω «περάστε»!
Όνειρα δημοκρατίας, ισονομίας, ισοπολιτείας, δίκαιης κατανομής του πλούτου, προστασίας του περιβάλλοντος, του πολίτη, της νεολαίας, των γηρατειών, της υπαίθρου, των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, των αληθινών συμφερόντων της χώραςΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ, έχετε απόλυτη προτεραιότητα, προσέξτε όμως, όχι πολύ άκρη στον γκρεμό μη πέσετε κι εσείς μέσα.


Και δεν φοβάστε ρε κουφάλες, μήπως τα τσακισμένα και σμπαραλιασμένα μας όνειρα μπλέξουν μεταξύ τους, ανασυντεθούν και γίνουν οι εφιάλτες σας και σας πνίξουν;
Δεν γίνεται; Στα όνειρα όλα γίνονται…δυστυχώς μόνο στα όνειρα, κι ίσως γι αυτό να κοιμόμαστε συνεχώς.


*ο τίτλος πάρθηκε από τον Λάκη Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντήρι της 25/3/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: