Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου 1821... Βουκουρέστι - Ύδρα


Σαν σήμερα 27 Μαρτίου το 1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης με στρατό 7.000 περίπου ανδρών φτάνει στο Βουκουρέστι. Στη δύναμη αυτή συμπεριλαμβάνονται κα Βούλγαροι, Σέρβοι και Αρβανίτες, όπως και 500 μαθητές των σχολών του Βουκουρεστίου, των ελληνικών παροικιών της Μαύρης Θάλασσας και άλλων πόλεων των Ρουμανικών πριγκηπάτων, οι οποίοι είχαν σχηματίσει τον Ιερό Λόχο. (στη φωτό η σημαία του). Διοικητής τους ήταν ο Γ. Καντακουζηνός με υπασπιστή του τον Αθανάσιο Τσακάλωφ, συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας. Η δύναμη του Ιερού Λόχου σύντομα θα φτάσει τους 2.000 άνδρες.


Την ίδια μέρα στην Ύδρα, ο πλοίαρχος Κ. Οικονόμου καλεί σε σύσκεψη τους προεστούς του νησιού και προσπαθεί να τους πείσει να συμμετάσχουν στον Αγώνα, αλλά δεν μπορεί να κάμψει τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες τους


Την ίδια μέρα ο Αθανάσιος Διάκος, μετά τη δοξολογία στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά, κηρύσσει την Επανάσταση στη Βοιωτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: