Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Με αφορμή την τρέχουσα απεργία...

Μερικές φορές δεν μπορώ να μη μπω σε σκέψεις μ' αυτά που μου λέει ο Ιαβέρης.
Τα παραθέτω.
"Τι κόλπα είναι αυτά με μερικές απεργίες σαν αυτή των ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ φορτηγών Δ.Χ. αυτοκινήτων και βυτιοφόρων; Κάνουν οι διάφοροι κλάδοι εργαζομένων γιατί έχουν αιτήματα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και καλύτερες αμοιβές, κάνουν τώρα και τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ; Γιατί αφεντικά στη δουλειά τους είναι οι ιδιοκτήτες, και δεν φαντάζομαι να πληρώνουν μεροκάματα στους οδηγούς υπαλλήλους τους όσο κρατάει η απεργία ΤΟΥΣ. Ύστερα, εγώ ξέρω οτι όταν κάνεις απεργία έχεις σαν στόχο αυτούς από τους οποίους διεκδικείς κάτι. Έχουν την εντύπωση οτι ιδρώνει κανένας υπεύθυνος επειδή αυτοί κάνουν απεργία; Μόνο οι καθημερινοί άνθρωποι υφίστανται τις συνέπειες και μερικοί μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ύστερα αυτό το φασόλι με τους αποκλεισμούς που το ξεκίνησαν οι αγρότες, που διεκδικώντας καλύτερες τιμές για το βαμβάκι, ας πούμε, απαγόρευαν εμένα, εσένα, όλους να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο, πόσο δίκαιο είναι; Δηλαδή αν κάνουν απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πάνε να αποκλείσουν την είσοδο στις ιδιωτικές κλινικές; Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ θα πάνε να κλείσουν τα λιμάνια; Οι της Ολυμπιακής θα καταλάβουν τη ΔΕΗ; Δεν το καταλαβαίνω με ποιά λογική αποκλείουν τα διυλιστήρια. Έχεις απεργία κύριε; Ωραία, η αγορά θα υποστεί τις συνέπειες της μη ομαλής διακίνησης καυσίμων, τα Ι.Χ. φορτηγά όμως από που κι ως πού τα εμποδίζεις να διακινήσουν τη μικρή έστω ποσότητα καυσίμων που μπορούν; Δεν το καταλαβαίνω..."
Αυτά μου έλεγε ο Ιαβέρης.
Δεν μπόρεσα να του απαντήσω, αν κανείς μπορεί, εδώ παρακάτω στα σχόλια...

5 σχόλια:

palalos είπε...

hello!εισαι προσκαλεσμενος στο μπλογκοπαιχνιδο "ιδιοχειρως"!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Το ξέρω, ευχαριστώ, ελπίζω αύριο να πάρω το σκάνερ που περιμένω

ange-ta είπε...

Πέρνα απο το μπλόγκ μου να θαυμάσεις την ελληνική κατάντια!
Διώχνουν τον Κούλογλου απο την ΕΤ -1

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Το είδα ange-ta, το είδα και θα κάνω κι εγώ ανάρτηση. Ελλάδα η κοιτίδα του πολιτισμού...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Πρίν λίγο καιρό ο Περικλής Κοροβέσης είχε πεί μια μεγάλη κουβέντα:"Ο χειρότερος μπάτσος είναι ο μπάτσος του εαυτού μου.Αυτόν προσπαθώ να σκοτώσω..".

Τελικά ο χειρότερος μπάτσος είναι ο συνδικαλιστής..αυτός που υπογράφει για 1 euro παραπάνω ημερομίσθιο,αυτός που είναι κομματόσκυλο και υπηρετεί τις καύλες της κάθε αντιπολίτευσης σε βάρος του πολίτη..