Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Σαν σήμερα 31 Μαΐου 334 π.Χ. Γρανικός


Σαν σήμερα 31 Μαΐου
το 334 π.Χ.
Η μάχη στο Γρανικό, η πρώτη μάχη του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία. Οι δυνάμεις του στην εκστρατεία ήταν 30.000 πεζοί και 4.500 ιππείς, από τους οποίους οι 12.000 πεζοί και 1500 ιππείς ήταν Μακεδόνες. Η ακριβής δύναμη που παρέταξαν οι Πέρσες σατράπες της Μικράς Ασίας δεν είναι γνωστή, αλλά πάντως ήταν πολυπληθέστερη της Ελληνικής. Η νίκη του Μ. Αλεξάνδρου ήταν θριαμβευτική όπως φαίνεται και από τις απώλειες που αναφέρει ο Αρριανός. Από τον στρατό των Περσών νεκροί 20.000 και από τον στρατό του Αλεξάνδρου 25 εταίροι, 65 ιππείς και 30 πεζοί. Να σημειωθεί ότι στον Περσικό στρατό υπηρετούσαν πολλοί Έλληνες μισθοφόροι υπό τον Ρόδιο Μέμνωνα, οι οποίοι όταν η μάχη είχε κριθεί, δεν δέχθηκαν να παραδοθούν και σκοτώθηκαν σχεδόν όλοι.
το 1905
Ο γηραιός πρωθυπουργός Θ. Δηλιγιάννης, δολοφονείται με μαχαίρι στη σκάλα της Βουλής, από κάποιον Κωσταγερακάρη, άνθρωπο του υποκόσμου και των χαρτοπαικτικών λεσχών. Η κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν, είχε προβεί στο κλείσιμο των χαρτοπαικτικών λεσχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: