Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Σαν σήμερα 23 Μαΐου 1453, 1878, 1973, Πόλη, Κύπρος, "Βέλος"


Σαν σήμερα 23 Μαΐου

το 1453
Ο Μωάμεθ Β΄ στέλνει πρεσβευτές στον Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο και του προτείνει να εγκαταλείψει την Πόλη με τον στρατό και τους θησαυρούς του χαρίζοντάς του και την ηγεμονία της Πελοποννήσου. Ο τελευταίος αυτοκράτορας αρνείται.
«Το μεν την Πόλιν σοι δούναι, ουτ’ εμόν εστίν, ουτ’ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών»
το 1878
Μυστική Τουρκοβρετανική συμφωνία παραχωρεί την Κύπρο στους Άγγλους, έναντι 98.000 λιρών ετησίως. Εκτός από αυτό το αντάλλαγμα, η Αγγλία αναλάμβανε να βοηθήσει τον Σουλτάνο στην αντιμετώπιση του Ρωσικού επεκτατισμού, αλλά και στην ανάκτηση των νοτίων του Καυκάσου περιοχών που είχαν περιέλθει στους Ρώσους. Η συμφωνία είχε προσωρινό χαρακτήρα, αν και δεν ανέφερε καταληκτική ημερομηνία.
το 1973
Κίνημα στο Πολεμικό Ναυτικό, με στόχο την κατάληψη ενός νησιού και τον εξαναγκασμό της χούντας σε παράδοση της εξουσίας, αποτυγχάνει.

1 σχόλιο:

StevenHWicker είπε...

Very significant Information for us, I have think the representation of this Information is actually superb one. This is my first visit to your site. τελευταια νεα