Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Σαν σήμερα 24 Μαΐου 1881, 1941

Σαν σήμερα 24 ΜΑΪΟΥ
το 1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, σύμφωνα με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στο Ελληνικό κράτος. Πριν την υπογραφή, η συμφωνία είχε τεθεί υπ’ όψη της κυβέρνησης Κουμουνδούρου η οποία την αποδέχτηκε με ανάμικτα συναισθήματα αφού οι προσδοκίες της κοινής γνώμης ήταν μεγαλύτερες.
το 1941
Οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στην Κρήτη, μετά από ενισχύσεις που είχαν δεχθεί από αέρος, καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.

Άλλα ενδιαφέροντα

1626 Ένας Oλλανδός απατεώνας άποικος ονόματι Πίτερ Μίνουιτ αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του Μανχάταν. Ως αντάλλαγμα προσφέρει μπρελόκ και άλλα φανταχτερά μπιχλιμπίδια αξίας 24 δολαρίων.
1844 Ο Σάμιουελ Μόρς στέλνει το πρώτο τηλεγράφημα από τη Βαλτιμόρη στην Ουάσιγκτον

1955 Στην Κύπρο, γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του κυβερνήτη σερ Ρόμπερτ Αρμιτέιτζ με βόμβα που τοποθετούν άνδρες της ΕΟΚΑ κάτω από το κάθισμά του στον κινηματογράφο. Η βόμβα εξερράγη λίγο μετά την αναχώρησή του. Επικηρύχθηκαν οι Γρίβας Διγενής (10.000 λίρες) και Γρηγόρης Αυξεντίου (5.000 λίρες).













4 σχόλια:

ange-ta είπε...

Οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι, έδιναν τζαμάκια στους άγριους και πέρνανε διαμάντια.

Ποιοί είναι οι βάρβαροι, πέρασαν κάποιοι αιώνες για να το φωνάξουμε!

Ποιός ξέρει Γιάννη Αγιάννη, μπορεί κάποια μέρα, να υποχρεωθούν όλοι οι κλέφτες να γυρίσουν πίσω τη λεία τους!

Μπορεί....
Τι άλλο να κάνουμε απο το να ελπίζουμε....

Καλο Σ/Κ

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Τελικά ο ψεύτης και ο ΚΛΕΦΤΗΣ, δεν χαίρονται μόνο τον πρώτο χρόνο, χαίρονται στο διηνεκές.... αλλά ας ελπίσουμε κι ας περιμένουμε παίζοντας με τα καθρεφτάκια μας...
Καλό Σ/Κ και σε σένα

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη..Στην συμφωνία του 1881 δεν συμμετείχε και η Ρωσία;
Πάντως απο οτι έχω διαβάσει στην 9χρονη επανάσταση κατά των τούρκων οι θεσσαλοί και οι ηπειρώτες είχαν την μικρότερη αντίσταση απέναντι στους Τούρκους και γι'αυτό στην σύσταση του πρώτου ελληνικού κράτους υπήρχαν οι Πελοπονησσιοι,οι κυκλαδίτες,οι Αθηναίοι και οι Ευβοιώτες και καμία άλλη πόλη-κράτος...
Και το χειρότερο είναι οτι η θεσσαλία και η Αρτα αρχισαν να προσαρτηθουν στο ελληνικο κρατος γιατι ειχαμε συνεχως εμφυλιους και κοντρες για τα δανεια που μας εστελναν οι αγγλοι και οι υπολοιποι συμμαχοι και δεν ειχαμε ποτε σταθεροτητα..
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Για την Ρωσία δεν ξέρω...μπορεί, για τα υπόλοιπα μια ζωή τα ίδια φίλε μου