Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ολυμπιακή, συνδικαλιστές συνένοχοι.


Σκάψτε βαθειά τον λάκκο της Ολυμπιακής και κάντε τον μεγάλο. Πού ξέρετε, μπορεί να πάρει κι εσάς μαζί της…(Αμήν)
Και μια και αναφέρομαι ξανά στην ΟΑ, θέλω να ρωτήσω που χάθηκαν εκείνοι οι εργατοπατέρες Πέππας και Πατέστος που τσίριζαν και φώναζαν και απειλούσαν, αμέτοχοι θαρρείς, στο διαρκές (από το 1981) έγκλημα σε βάρος της εταιρίας, σε βάρος εθνικής περιουσίας; Γιατί λούφαξαν τώρα κι από πού πήραν γραμμή; Από εκεί που έπαιρναν όταν το μόνο που τους ένοιαζε ήταν τα κουκιά στην Ε.Ε.Α.Ε. την Ο.Σ.Π.Α. και το Ε.Κ.Α.; Τότε που συνδιοικώντας την εταιρία, η μόνη ασχολία τους ήταν το βόλεμα και η προώθηση των δικών τους; Όχι πως αν ήταν η Ν.Δ. δεν θα ‘καναν το ίδιο τα δικά της κομματόσκυλα, αλλά δεν πρόκαμε. Παρέλαβε μια άλλοτε πολύφερνη νύφη, όμορφη και με τεράστια περιουσία, που ο προηγούμενος γαμπρός την είχε ξεκατινιάσει στο πήδημα, της είχε φάει και την περιουσία, κι αφού την έκανε σαν γριά την πλάκωσε στις πλαστικές σε σκιτζήδες γιατρούς, κι έφτασε εκείνη η κούκλα να σέρνεται ο κώλος της στο χώμα και τα βυζιά της να κρέμονται μέχρι τα γόνατα. Και βέβαια ο Κωστάκης δεν θα κάτσει να σκάσει, την πετάει σ’ έναν οίκο ευγηρίας και την περιμένει να πεθάνει. Σού λέει, εδώ δεν νοιάστηκαν αυτοί που έφαγαν γλυκό ψωμί από αυτήν, θα νοιαστώ εγώ; Κι οι Πέππες και Πατέστοι που δεν έκαναν, όπως όφειλαν να κάνουν, καμιά διαμαρτυρία για τους συνεχείς βιασμούς της εταιρίας από τις διοικήσεις που διοριζότανε ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ, έρχονται τώρα και κλαίνε σαν τις «μωρές παρθένες». Δεν λέγανε κουβέντα όταν διάφορες σκοπιμότητες ζητούσαν και κατάφερναν άνοιγμα ζημιογόνων γραμμών και δεν βγάζαν «κιχ» για το κόψιμο κερδοφόρων. Μόνο συναντήσεις με τους διορισμένους προέδρους, που ούτε για μπακάλικο δεν κάνανε, για το ποιος θα πάει διευθυντής στο Παρίσι ή στο Λονδίνο, ή στη Νεα Υόρκη.
Επανερχόμενος στο σήμερα, βλέπω να δημιουργεί η Διοίκηση και μια κόντρα με τους χειριστές των ελικοφόρων, προσθετοντας έτσι στις ματαιώσεις λόγω έλλειψης αεροσκαφών κι αυτές λόγω άρνησης προσφοράς υπερωριακής εργασίας εκ μέρους των χειριστών, και η εταιρία θα φτάσει να κλείσει λόγω έλλειψης επιβατών, προς δόξα των ανταγωνιστών και των πολιτικών εκφραστών τους. Σκάψτε βαθειά λοιπόν, αλλά να ξέρετε ότι τις ευθύνες τις αμαρτίες και τα εγκλήματά σας δεν μπορείτε να τις κρύψετε από αυτούς που ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: