Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΤΥΠΟΙ και ΤΟΠΟΙ της Θεσσαλονίκης 1950-1970 Νο 6

6 Αγγελόπουλος
Μικρό όνομα άγνωστο. Έμενε πίσω από το Πειραματικό σχολείο και στον τοίχο του σπιτιού του έβλεπε κανείς τον Βυζαντινό θυρεό και την φράση «Κατ’ ευθείαν απόγονος των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου». Κυκλοφορούσε με μαύρη μπέρτα και ημίψηλο και πάντα στις προεκλογικές περιόδους έβγαζε πολιτικούς λόγους, συγκεντρώνοντας γύρω του αργόσχολους και χαβαλέδες. Η μεγαλύτερη στιγμή της «καριέρας» του ήταν όταν σε μια προεκλογική περίοδο ο Γιάννης Βελίδης τον έστειλε αεροπορικώς στην Αθήνα και τον γύρισε με την επόμενη πτήση οργανώνοντας υποδοχή στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια άφιξη μπροστά στο «Ντορέ» με παϊτόνι. Το αναμένον πλήθος ζητωκραύγαζε ενώ οι κλακαδόροι τον σήκωναν στους ώμους. Αυτός φανερά συγκινημένος αρκέστηκε να πεί «φίλοι μου ο Λαός μίλησε, η μάχη εκρίθη» και ο Βελίδης φοβούμενος μη του πάθει τίποτα τον έστειλε στο σπίτι με ταξί πίσω από το οποίο έτρεχαν για ένα διάστημα κάποιοι νεαροί φωνάζοντας Α-γγε-λόπουλος, Α-γγε-λόπουλος…

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΛΕΩ ΒΕΛΙΔΗ).ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΥΡΙΖΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΙΔΙΩΣ ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

johnlits, ευχαριστώ για τις προσθήκες.