Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Σαν σήμερα 27 Μαΐου 1821, 1963

Σαν σήμερα 27 Μαΐου το 1821
Ο Δημ. Παπανικολής πυρπολεί τουρκικό δίκροτο 74 κανονιών στην Ερεσσό της Μυτιλήνης και οι Έλληνες αναθαρρούν. Τα πυρπολικά ήταν δύο, το ένα υπό τον Παπανικολή και το άλλο υπό τον Καλαφάτη, που όμως δεν μπόρεσε να το προσκολλήσει στο μεγάλο καράβι (84 μεγάλα κανόνια και περισσότεροι από 1000 ναύτες). Ο Παπανικολής θα έχει αργότερα και άλλες επιτυχίες (Τσανταρλή-Μοσχονήσια-Καστελόριζο-Ψαρά), πήρε μέρος στη ναυμαχία του Γέροντα και στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της Χίου το 1829.
το 1963
Ο βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης πεθαίνει στη Θεσσαλονίκη μετά τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχτεί στις 22 Μαΐου. Θα κατηγορηθούν και αργότερα θα προφυλακιστούν, εκτός των φυσικών αυτουργών(Γκοτζαμάνης-Εμμανουηλίδης) και οι Ευθ. Καμουτσής, αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Εμ. Καπελώνης, διοικητής του Ζ΄ παραρτήματος ασφαλείας, ο υποστράτηγος χωροφυλακής Κ. Μήτσου και άλλοι.
Γιάννης Αγιάννης

1 σχόλιο:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Το πιο ωραίο είναι το άρθρο του Κακαουνάκη στο"καρφί"της Κυριακής για το πώς αγόρασε το τρίκυκλο που χτύπησε τον Λαμπράκη...Γραφικότητες..