Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Οι αλήθειες που τους ξεφεύγουν

Στην εκπομπή του Πρετεντέρη στο ΜΕΓΚΑ παραβρίσκονται σαν καλεσμένοι οι Μίχαλος και Βορίδης. Ο Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών υποστηρίζει: «Να μην καταργηθούν οι 13ος και 14ος μισθός. Να μην καταργηθούν αλλά να επιμερισθούν στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων, να διαιρεθεί δηλαδή το ποσό των δώρων και επιδομάτων δια του 12 και να προστεθεί στον μηνιαίο μισθό». Ο Πρετεντέρης τον ρωτάει απορημένος για ποιο λόγο να γίνει κάτι τέτοιο, ο Μίχαλος απαντάει «έτσι γίνεται στην Ευρώπη», ο Πρετεντέρης επιμένει ρωτώντας γιατί να μπούμε σε τέτοια διαδικασία, η απάντηση συνεχίζει να είναι «η Ευρώπη» και κάποια στιγμή ο Βορίδης είτε γιατί βαρέθηκε τις ίδιες ερωταπαντήσεις είτε γιατί ήταν αφηρημένος, είτε γιατί του ξέφυγε, δίνει την απάντηση «γιατί μετά μπορείς να περικόψεις τον μισθό αν παραστεί ανάγκη»!!! Δηλαδή αν στον κατώτερο μισθό των 703€ αντιστοιχούν 13ος και 140ς 1406€, τα διαιρούμε δια του 12 και το ποσό των 117€ το προσθέτουμε στις μηνιαίες αποδοχές. Κάποια στιγμή είτε γιατί η οικονομία συνεχίζει να μην πηγαίνει καλά, είτε για έκτακτες ανάγκες, κόβουμε ένα κατοστάρικο και να ‘στε καλά να θυμόσαστε τα δώρα και τα επιδόματα.
Αλητεία…
Και μια και είπα «αλητεία», θυμήθηκα τον Παπακωνσταντίνου που αφού κατέστρεψε τις ελληνικές οικογένειες με απειλές εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα, επανέρχεται με νέα επινόηση «αν δεν αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η χώρα θα μείνει χωρίς ρεύμα»

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η μία ερμηνεια είναι αυτή του Βορίδη που θέλει να ξεμπροστιάσει τη ΝΔ. Η δεύτερη ερμηνεία είναι εκείνη που θέλει τη ΝΔ να φανεί καλή ενόψει εκλογών. Μία τρίτη ερμηνεία -η κυρίαρχη για μένα- είναι ότι οι μεσοαστοί έμποροι κατάλαβαν πως αν περικόψουν το μισθό των υπαλλήλων ουσιαστικά θα κλείσουν τα μαγαζιά τους από τη φτώχεια (στον κύκλο εργασία-κατανάλωση) και επειδή οι πολίτες θα στραφούν στα πολυκαταστήματα που είναι πιο φτηνά γενικώς. Στις τάξεις των μεσαίων εμπόρων υπάρχει ισχυρή αγανάκτηση και φόβος. Δε θέλουν άλλους φόρους στους πελάτες τους για να μην τους χάσουν για πάντα.