Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Πρόεδρε, τι γίνεται;


Τυχαία έπεσα πάνω σε στοιχεία σχετικά με την «χορηγία» προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ομολογώ ότι δεν μπορώ να τα πιστέψω. Είναι αλήθεια κύριε πρόεδρε ότι για το 2010 η αμοιβή σας ή αν θέλετε η χορηγία προς τον θεσμό που τόσο λαμπρά εκπροσωπείτε, ανήλθε στο ποσό των 277.469€ συν 77.593€ για έξοδα παράστασης (σύνολο 355.062€); Είναι αλήθεια; Κι αν ναι, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ρήση σας «μαζί θα περάσουμε το ποτάμι, μαζί θα περάσουμε στην απέναντι όχθη»; Δηλαδή, εσείς με 30.000 το μήνα, εγώ με 1000, η μάνα μου με 800 και ο γιός μου με τα 450 της ανεργίας, όλοι μαζί θα πορευτούμε και θα περάσουμε απέναντι; Θα είναι στην παρέα και το πολιτικό προσωπικό της προεδρίας που κοστίζει 2.052.935€ το χρόνο, θα είναι και το στρατιωτικό που κοστίζει άλλα 664 χιλιάρικα; Θα έχετε μαζί και τις «πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες» (425.000) και τις «πρόσθετες παροχές» (438.000); Για να περάσουμε απέναντι θα χρησιμοποιήσουμε τα κονδύλια για μετακινήσεις (14.843) και για καλού κακού θα έχουμε και τα 24.360 για προμήθειες υγειονομικού υλικού και είδη καθαριότητας; Θα έχουμε και τα 104 χιλιάρικα για είδη συντήρησης εγκαταστάσεων, διατροφής, ιματισμού, υπόδησης, εστίασης και άθλησης;
Δεν το πιστεύω κύριε πρόεδρε ότι πληρώνουμε 4.107.000€ τον χρόνο για να έχουμε εσάς εκεί, να κάνετε τι; Και κάποιος μου είπε ότι άκουσε ότι την προεδρική χορηγία την διαθέτετε σε φιλανθρωπίες! Με τα δικά μας λεφτά κάνετε τον φιλάνθρωπο; Κάντε τον με δικά σας όπως τότε που βοηθήσατε έναν αναξιοπαθούντα να αποκτήσει επιτέλους ένα … «κωλόσπιτο»

Βέβαια, τα ίδια κόστιζαν και οι προκάτοχοί σας, αλλά κανείς δεν έκανε τόσο προκλητικές δηλώσεις σαν να ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δέχομαι έναν υψηλό μισθό προς τον Πρόεδρο ως κορυφαίο εκπρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου. Ωστόσο, όπως κι εσύ αρνούμαι τέτοια τρελά χρήματα, σε εποχή υποτίθεται κρίσης... Και μάλιστα χωρίς να λειτουργεί φιλολαϊκά.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@δείμε, ούτε σύσταση προς τους κυβερνώντες, μόνο νουθεσίες προς τον λαό...

Swell είπε...

Τον παρεξηγήσατε κι οι δυο σας. Το μεγαλύτερο ποσό από τη χορηγία (my ass) αφορά αποπληρωμή του δανείου του προς τον Αντρέα για την αγορά του κωλόσπιτου.