Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλος Καζαμίας 2012 (Απρίλιος-Μάϊος)*

*του Νίκου Κουνενή
αναδημοσίευση από το http://www.pressinaction.gr/


Απρίλιος
Εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας εορτάζουν και φέτος το Πάσχα, σουβλίζοντας εθιμοτυπικώς τα αρνιά από πεπιεσμένο χαρτί που τους μοίρασε, έναντι συμβολικού αντιτίμου, η κυβέρνηση. Τα εν λόγω εικονικά σφάγια είναι πασπαλισμένα με ειδικά ενισχυτικά γεύσης, προκειμένου οι καταναλωτές να αισθανθούν ότι όντως απολαμβάνουν το παραδοσιακό έδεσμα των ημερών.
Ελαφρά απόκλιση από τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις της τρόικας και της κυβέρνησης διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, και με αναγωγή σε ετήσια βάση, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανέρχεται στο 24, 7% και η ανεργία στο 32, 6 %, ενώ το ποσοστό του δημοσίου χρέους έχει ξεφύγει, και αναζητείται επιμόνως από τις αρμόδιες αρχές.
Σε κοινή τους καταγγελία , πενήντα έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποκαλύπτουν ότι τα τρόφιμα τα οποία εκτοξεύονται από διαδηλωτές εναντίον τους (γιαούρτια, αυγά, αλλαντικά, ζαρζαβατικά κ.ά) είναι συνήθως ληγμένα, πράγμα επιβλαβές για την υγεία τους. Ο υπουργός Υγείας κύριος Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι θα ερευνήσει το θέμα, και σε περίπτωση επιβεβαίωσης των καταγγελιών θα στερήσει ισοβίως τους ενόχους από τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Μάϊος
Με το άσμα «Γουάτ γουί χαντ, γουάτ γουί λοστ, γουί έιτ κάβιαρ, γουί ίτ κομπόστ» η Ευλαλία Ψυχοπονίδου, ανεψιά του Άδωνι Γεωργιάδη, κατακτά την ένατη θέση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Γιουροβίζιον.
Ο Γιώργος Παπανδρέου συντρίβει το μέχρι πρότινος θεωρούμενο ως ακατάρριπτο ρεκόρ του Κώστα Σημίτη, επιτυγχάνοντας εξήντα δυο σαρδάμ επί συνόλου εκατό λέξεων. (Η επίδοση του προκατόχου του ήταν μόλις 55/100). Ενδεικτικό απόσπασμα: «Είμαι αντισεξουσιαστής και αντιποθώ τις καλέκρες, αλλά δεν πρόκειται να παρατηθώ όσο η παρτίδα έχει ανάγκη το παρτιωτική μου σθένος. Θα παλαίψω ενάντια στα ρεγάλα συμφρέοντα, δίνοντας και την τελευταία αρνίδα του αίματός μου στην υπέθεση της σωτηρίας της χώρτας μας».
Αποστομώνοντας τους συνήθεις διαστρεβλωτές της κρυστάλλινης γραμμής του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς διευκρινίζει για πολλοστή φορά ότι η ΝΔ δεν συμπολιτεύεται με την κυβέρνηση, ούτε την αντιπολιτεύεται, δεν συμμετέχει στο υπεύθυνο έργο της, αλλά ούτε και απέχει από αυτό.