Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλος Καζαμίας 2012(Αύγουστος-Σεπτέμβριος)*

*του Νίκου Κουνενή
αναδημοσίευση από το http://www.pressinaction.gr/


Αύγουστος
Η εταιρεία του Κατάρ που ανέλαβε την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανακοινώνει πως το διεθνές πάρκο αναψυχής το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή θα περιλαμβάνει εικοσιεφτά καζίνα, δεκαπέντε εμπορικά κέντρα, εικοσιένα ξενοδοχεία, δεκαεφτά χιλιάδες εξακόσιους κουλοχέρηδες, δεκατρείς χιλιάδες μπαρμπουτιέρες, τριάντα ένα στριπτιζάδικα και σαρανταέξι μπορντέλ.
Μεγάλες πυρκαγιές αφανίζουν πολλά δάση της ελληνικής επικράτειας. Η κυβέρνηση αντιδρά ακαριαία, αναθέτοντας την αξιοποίηση των πληγεισών περιοχών στο γαλλογερμανικό κονσόρτσιουμ Μπετόν Αρμ Άκσιον.
«Δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων», διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός, κύριος Λουκάς Παπαδήμος. Τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης και της τρόικας συσκέπτονται ήδη πυρετωδώς, προκειμένου να επινοήσουν κάθετες, διαγώνιες, καμπυλόσχημες και ζιγκ ζαγκ εισοδηματικές περικοπές.

Σεπτέμβριος
Μετά από αλλεπάλληλες πτώσεις, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών μηδενίζεται. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κύριος Προβόπουλος χαιρετίζει το γεγονός, διαβεβαιώνοντας ότι από δω και στο εξής η ανοδική αντίδραση της κεφαλαιαγοράς αποτελεί μονόδρομο.
Ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με υπολογισμό της αμοιβής ανά δευτερόλεπτο, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί να είναι μικρότερος των 187,3 ευρώ μηνιαίως, υπό την προυπόθεση ότι ο εργαζόμενος δεν κωλυσιεργεί περισσότερο από 12 δευτερόλεπτα την ημέρα. Σε περίπτωση μεγαλύτερων κωλυσιεργιών προβλέπεται απόλυση του μισθωτού, ο οποίος υποχρεούται να αποζημιώσει τον εργοδότη με ποσό διπλάσιο αυτού το οποίο είχε λάβει κατά το διάστημα της εργασίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: