Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλος Καζαμίας 2012 (τελευταίο)*

*του Νίκου Κουνενή
ανβαδημοσίευση από το http://www.pressinaction.gr/



Οκτώβριος
Τα ονόματα σαράντα εφτά ελλήνων και ελληνίδων πολιτικών περιλαμβάνονται στην τελική λίστα των εκατό υποψηφίων για το διεθνές διαδικτυακό βραβείο «Δωσίλογος της χρονιάς».Έγκριτοι βρετανοί μπουκμέικερς εκτιμούν πως το έπαθλο θα καταλήξει και φέτος σε ελληνικά χέρια.
Στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου για τη σωτηρία του παραπαίοντος ελληνικού πιστωτικού συστήματος, ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει νέο σχέδιο κρατικής ενίσχυσης των τραπεζών, ύψους εκατόν εξήντα δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα διοικητικά συμβούλια των περισσοτέρων εξ αυτών αποφασίζουν να τετραπλασιάσουν τα μπόνους των ανωτάτων στελεχών τους, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των τελευταίων, και κατ’ επέκταση της αγοράς.
Ο πρώην συνταξιούχος ο οποίος είχε διαβεβαιώσει τον Γιώργο Παπανδρέου πως παραχωρεί τη σύνταξή του στο κράτος προκειμένου να σωθεί η χώρα, αυτοκτονεί στο παγκάκι της πρωτεύουσας στο οποίο διανυκτέρευε τους τελευταίους μήνες. Στην τσέπη του αυτόχειρα εντοπίζεται λιτό χειρόγραφο σημείωμα με το εξής περιεχόμενο: «Υπήρξα ηλίθιος. Μαζί με φάγατε.»

Νοέμβριος
Εκατομμύρια αποφασισμένοι διαδηλωτές ξεχύνονται στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, καταγγέλλοντας την πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης. Η μαζικότητα και ο δυναμισμός των διαδηλώσεων αναγκάζει την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Στη θέση της ορκίζεται κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο και αντιπροέδρους την Έλσα Παπαδημητρίου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το γεγονός δεν καθησυχάζει τους διαδηλωτές, που συνεχίζουν να κατακλύζουν δυναμικά τους δρόμους και τις πλατείες.
Φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναχώρησε αιφνιδίως από τη χώρα μεταφέροντας μαζί του την προεδρική καρέκλα, το λάπτοπ και το κανό του, διαψεύδονται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση, το Κίνημα και τη μαμά του.
Τρία ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα χρεοκοπούν. Η κυβέρνηση, η οποία για λόγους ασφαλείας συνεδριάζει πλέον σε μυστική τοποθεσία, καθησυχάζει τους καταθέτες που διαμαρτύρονται στα κατά τόπους τραπεζικά υποκαταστήματα, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα λεφτά τους βρίσκονται σε σίγουρα χέρια.

Δεκέμβριος
Με αυξανόμενη μαζικότητα και ένταση εκατομμύρια διαδηλωτές συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, απαιτώντας την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση και την τρόικα.
Ένα πρωτοφανές ντόμινο λαικών εξεγέρσεων στις χώρες του ευρωπαικού νότου και την Ιρλανδία, αναγκάζει τα μέλη των κυβερνήσεών τους σε εσπευσμένη αναχώρηση με ελικόπτερα, προς άγνωστες κατευθύνσεις.
Επιχειρώντας να διαφύγουν με τον ίδιο τρόπο, δεκάδες στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν κατευθύνονται, λίγα λεπτά πριν από την έλευση του νέου έτους, προς το V.I.P. ελικοδρόμιο του Γ.Ε.Σ. Επιτροπές πολιτών ακινητοποιούν τις πολυτελείς λιμουζίνες και συλλαμβάνουν τους επίδοξους φυγάδες. Λόχοι κληρωτών, οι οποίοι διατάσσονται να σπεύσουν να απελευθερώσουν τους δεσμώτες, ενώνονται με τους διαδηλωτές. Οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι ραγδαίες και θα περιληφθούν στην ύλη του Μεγάλου Καζαμία του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: