Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ποιος να τα κάνει αυτά;


Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία. Ο εικονιζόμενος Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας στο LSE Albrecht Ritschl τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρέος στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πίστευε στ' αυτιά του.
Ο καθηγητής αφού χαρακτηρίζει την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία στο θέμα του Ελληνικού χρέους σαν απολύτως αδικαιολόγητη, αναφέρεται στις 3 χρεοκοπίες της Γερμανίας στον τελευταίο αιώνα, χαρακτηρίζει το «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας σαν αποτέλεσμα της μη καταβολής των οφειλομένων σε όλους τους λαούς της Ευρώπης μετά τον δεύτερο πόλεμο. Στο τέλος προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη ανθελληνική στάση των ΜΜΕ και όσων την υιοθετούν μπορεί να προκαλέσει τους Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει, να επαναφέρουν στην επικαιρότητα την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, πράγμα που θα φέρει καταστροφή. «Θα μας τα πάρουν όλα» λέει χαρακτηριστικά.
Αλλά ποιος να δει τα πράγματα έτσι; Ο Παπαδήμος, και οι τρείς που τον στηρίζουν; Αυτοί είναι πιο Γερμανοί από τους Γερμανούς.
Ολόκληρη η συνέντευξη στο http://ardin-rixi.gr/archives/2449

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ποιος είπε ότι στη Γερμανία δεν υπήρχαν διαφορετικές φωνές; Απλά δεν έφταναν στα δικά μας αυτιά. Και σαφώς αποκρύπτονταν όσο ήταν δυνατόν από τα καθεστηκυία γερμανικά ΜΜΕ.

Panagiotis είπε...

Ακριβώς όπως τα λέει το παληκάρι είναι. Και ρωτάω εδώ και καιρό, και εγώ και άλλοι που ακούω και διαβάζω. Αυτά που χρωστάνε οι Γερμανοί σ' εμάς, αλλά και το πολεμικό τους χρέος γιατί τα κάναμε γαργάρα? Εδώ ξέρω Εβραίους, στο αμέρικα, που πληρώνονται κάθε μήνα απ' τη Γερμανική κυβέρνηση. Εμείς τα χαϊβάνια ούτε τη χώρα μας δεν είμαστε ικανοί να βοηθήσουμε.

Ζήσης Βρύζας για Πρωθυπουργός Ελλάδας! Άντε γιατί πριν χρόνια ένας άλλος Μακεδόνας, ο Αλέκος, με το ζόρι φυσικά, ένωσε τα Ελληνικά κρατίδια και κατέκτησε τον κόσμο....