Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλος Καζαμίας 2012 (Φεβρουάριος-Μάρτιος)*

*του Νίκου Κουνενή


αναδημοσίευση από το http://www.pressinaction.gr/


Φεβρουάριος
Χίλιοι περίπου οικονομικοπολιτικοί νταβοτζήδες συζητούν και φέτος στο Νταβός για την κατάσταση και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Κεντρικό θέμα του Φόρουμ είναι η ενίσχυση της δημιουργικής απειθαρχίας των αγορών, μέσω της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών.
Την επ’ αόριστον αναβολή των βουλευτικών εκλογών ανακοινώνει ο πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνηθείσα ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου δεν αναφερόταν σε κάποια συγκεκριμένη χρονιά.
Υπόκωφη ένταση χαρακτηρίζει την εξελισσόμενη κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Στα σχετικά γκάλοπ οι υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος, επιτυγχάνοντας ατομικά ποσοστά τα οποία κυμαίνονται μεταξύ 10 και 11% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι αντιπροσωπεύουν πλέον δημοσκοπικώς το διόλου ευκαταφρόνητο 7,3% του συνόλου των ψηφοφόρων.

Μάρτιος
Εκατοντάδες χιλιάδες ανήλικοι και ενήλικοι διαδηλωτές παρεμβαίνουν δυναμικά στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αντιτιθέμενοι στην πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος βεβαιώνει πως οι οχλοκρατικές αυτές εκδηλώσεις υποκινούνται από τραμπούκους της αριστεράς, μαλάκες και ανορεξικούς.
Μεταξύ των νέων μέτρων δημοσιονομικής σωτηρίας της χώρας που ανακοινώνει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται και η επιβολή έκτακτου τέλους κατοχής ιδιωτικών κινητών αξιών (κρεβάτια, είδη υγιεινής, τραπεζοκαθίσματα, υπολογιστές, ρουχισμός και εσωρουχισμός κ. ά.). Το τέλος θα εξοφλείται ανά έτος σε δυο δόσεις, μέσω του λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ, και σε περίπτωση μη αποπληρωμής του, ο υπόχρεος θα στερείται των δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης. «Ούτε να χέσουν δεν θα μπορούν πλέον οι τζαμπατζήδες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Η διαβεβαίωση του Φίλιππου Πετσάλνικου ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στρατιές ψηφοφόρων σε εκδηλώσεις ανείπωτης οδύνης.


συνέχεια αύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: