Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πραγματικός «θίασος σκιών»

*το σχόλιο είναι γενικά πολιτικό και όχι αντιπασοκικό

Ούτε ξέρουν τι τους γίνεται, από πού έρχονται, που πάνε, χαμένοι στην ανυπαρξία τους, χωρίς σχέδιο χωρίς προοπτική.
Έβλεπα χθες ότι έδιναν ακόμα 9 μήνες ελεύθερης φοροδιαφυγής σε Ταξί, Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, Λεωφορεία ΚΤΕΛ, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Κάμπινγκ, Μηχανικούς – Αρχιτέκτονες, Λιανοπωλητές, Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, Βενζινάδικα, Περίπτερα κ.α. ενώ εμάς (μισθωτούς – συνταξιούχους) μας σβέρκωσαν και μας τα παίρνουν χοντρά.
Όμως,
στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων άκουσα ότι για λόγους φορολογικής ισότητας (!!!) άλλαξαν γνώμη και οι ταμειακές και η αλλαγή στον υπολογισμό του εισοδήματος των παραπάνω κατηγοριών θα ισχύσει από 1 Απριλίου ή (επειδή πέφτει πρωταπριλιά) από 1 Ιουνίου. Μέσα σε λίγες ώρες άλλαξαν γνώμη, αλλά μέχρι να το διαβάσετε μπορεί πάλι ν' αλλάξουν.
Άλλο φοβερό τσεκούρι.
Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος θα λαμβάνονται υπόψη σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα, πισίνες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οικιακές βοηθοί κ.α. Για να πάρετε μια ιδέα της σφαγής, η ύπαρξη πισίνας αποτελεί τεκμήριο 2.500ευρώ. Ευτυχώς με προλάβανε…σκεφτόμουν να κάνω μια μικρή στο μπαλκόνι.
Ενώ στα πραγματικά πολυτελή είδη οδοντόκρεμες και σαπούνια (πήρα σήμερα) ο ΦΠΑ πήγε στο 20%. Κάθε φορά που πλένεις το στόμα σου, ή κάνεις μπάνιο, ή πλένεις μόνο τα χεράκια σου να το θυμάσαι σπάταλε, που διαβιείς πολυτελώς.
Παρακάτω
Παίρνουν τελικά τα υποβρύχια που γέρνουν για να μη θυμώσουν οι Γερμανοί, που λένε ότι γέρνουν λίγο, ενώ χθες στην «TV Μακεδονία» ο (Γερμανός) Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου αναρωτιόταν: «Δεν καταλαβαίνω τι χρειάζεται η Ελλάδα 1450 άρματα μάχης (από τα οποία τα 750 είναι γερμανικά Leopard). Δηλαδή αυτοί που μας τα πουλάνε αναρωτιούνται τι τα θέλουμε. Και πράγματι αν σκεφτεί κανείς ότι το άρμα μάχης είναι κυρίως επιθετικό όπλο, γιατί να έχουμε τόσα πολλά; Με μόνιμες αμυντικές εγκαταστάσεις εκεί που υπάρχει κίνδυνος, θα είμασταν εξασφαλισμένοι. Τώρα αυτοί που λένε ότι οι στρατιωτικές προμήθειες γίνονται όχι τόσο για την άμυνα της χώρας όσο για το οικονομικό αλισβερίσι και τα παράπλευρα συμφέροντα, (κάτι γάμοι στα Παρίσια και πολλά πολλά άλλα) μάλλον εχθροί της πατρίδας θα είναι.
Σε μια χώρα που όποιος πληρώνει τα νόμιμα έφτασε να θεωρείται μαλάκας, είναι πολύ φυσικό να απεργούν τα βενζινάδικα και τα ταξί. Ο πρόεδρος των τελευταίων μάλιστα δήλωνε στις κάμερες σαν άλλος «Σαμουήλ στο Κούγκι» ότι «θα τα κάψουμε στην πλατεία Συντάγματος»

2 σχόλια:

Swell είπε...

Είδες τελικά τι έξυπνος λαός είμαστε; Πως φαίνεται απ' αυτούς που ψηφίζουμε...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Πώς καταντήσαμε έτσι ρε swell;;;