Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

30 ΜΑΡΤΙΟΥ στην Ελλάδα

1821
Ο Αθανάσιος Διάκος και οι άνδρες του, ξεκινούν από την Αράχωβα με σκοπό να καταλάβουν τη Λιβαδειά.
1822
Αρχίζει τις εργασίες της η Β΄ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος της Κυνουρίας. Η Συνέλευση θα γίνει μέσα σε εκρηκτικό κλίμα που δημιούργησε η αντιπαράθεση των δύο παρατάξεων, του κόμματος των Φιλικών από τη μια μεριά (Κολοκοτρώνης, Δ. Υψηλάντης, Παπαφλέσσας, Αναγνωσταράς, Ανδρούτσος, Μπούρτζινος κ.α.) και του κόμματος των κοτζαμπάσηδων από την άλλη με το οποίο συνέπραττε το κόμμα των Υδραίων μεγαλοκαπεταναίων (Αλ. Μαυροκορδάτος, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Ανδρέας Ζαΐμης κ.α.) Εκλέχτηκαν Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης πρόεδρος, ο Αλ. Μαυροκορδάτος γραμματέας, οι Σωτ. Χαραλάμπης, Α. Ζαΐμης, Α. Μεταξάς μέλη-όλοι κοτζαμπάσηδες- και υπουργός εσωτερικών ο Παπαφλέσσας και υπουργός πολέμου ο Αναγνωσταράς.
1822
Καταπλέει στη Χίο τουρκικός στόλος από 46 πλοία, υπό το ναύαρχο Νουαϊχ Ζααδέ Καρά Αλή και αποβιβάζει 7.000 στρατιώτες προκειμένου να κατασταλεί η εξέγερση.
1896
Ο Χαρίλαος Τρικούπης πεθαίνει στις Κάννες, ύστερα από επιπλοκές της αρθρίτιδας από την οποία έπασχε.
1961
Μονογραφείται η Συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας-ΕΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: