Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ανδρεάδης ο υλοτόμος

Ο πετυχημένος αυτός επιχειρηματίας που μεταξύ των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνεται και η ξενοδοχειακή – τουριστική – οικιστική επιχείρηση του «ΣΑΝΗ» στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής (απεικόνιση περιοχής από google earth), εκχέρσωσε δασική παραλιακή έκταση 35 στρ. βόρεια και νότια των κυρίων εγκαταστάσεων που λειτουργούν. Στα δασοκτήματα που του ανήκουν (αγορασμένα από την Ι.Μ.Σταυρονικήτα) συνολικής έκτασης 2.300 στρ. έγινε κατάτμηση και στη συνέχεια οικοδομικές εργασίες τις οποίες το ΣτΕ (κάπως αργά βέβαια) θεωρεί παράνομες και παραβαίνουσες το Σύνταγμα όπως επίσης θεωρεί άκυρες όλες τις οικοδομικές άδειες που είχαν εκδοθεί (η ακυρότητά τους πιά είναι άνευ σημασίας).
Σ’ αυτό λοιπόν το δασόκτημα, και σε έκταση 27στρ από τη μια πλευρά και 8 από την άλλη, έγινε κοπή και στη συνέχεια εκρίζωση εκατοντάδων πεύκων πολλά από τα οποία ήταν αιωνόβια (με διατομή κορμού μέχρι και 1,5μ.) κι έφταναν ως τη θάλασσα.
Όπως όλα στην Ελλάδα γίνονται με καθυστέρηση, έτσι και το δασαρχείο επιλήφθηκε της υπόθεσης αφού είχε γίνει η ζημιά και κήρυξε την έκταση αναδασωτέα.
Ίσως κάποιος πεί «εδώ χανόμαστε, με μερικά πεύκα θα ασχοληθούμε;», θα απαντήσω ότι και ο εν λόγω επιχειρηματίας κάπως έτσι θα σκέφθηκε.

1 σχόλιο:

zoyzoy είπε...

Φτάνει να την κρατήσει την έκταση ως δασική η υπηρεσία και να μη βρεθεί κανένα καθίκι της και χαθεί απ΄τα χαρτιά.