Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Υπάρχουν και τέτοια δημοσιεύματα

από την Suddeutsche Zeitung
Φτηνές γενικεύσεις, όπως το να δηλώνεις πως «εσείς οι Έλληνες εξαπατάτε ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία» και «οι Έλληνες εργάζονται μόνο όταν δωροδοκούνται» αποτελούν σαφώς χτυπήματα κάτω από τη μέση. Τέτοιες γνώμες δεν κάνουν διαχωρισμό μεταξύ όσων ευθύνονται για τα κακώς κείμενα, οι οποίοι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι, και όλων εκείνων των Ελλήνων που υποφέρουν και πρέπει τώρα να πληρώσουν το λογαριασμό. Όταν οι επιθέσεις προέρχονται από Γερμανούς είναι διπλά επιζήμιες. Ο μεγαλύτερος πληρώνων μίζες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν η γερμανική εταιρία Siemens. Επιπλέον οι Έλληνες αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί αναφορικά με τις αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το καβγαδάκι μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας είναι ιδιαίτερα επιζήμιο, γιατί πέφτει στα χέρια λαϊκιστών και στις δύο χώρες και καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το εγχείρημα όσων αναζητούν διέξοδο από την τρέχουσα κρίση.
οι μεγενθύσεις είναι των Αθλίων

2 σχόλια:

Swell είπε...

Τις αποζημιώσεις για την "περιποίηση" που μας επιφύλαξαν οι Γερμανοί κατά το 2ο ΠΠ, μπορούμε να τις ξεχάσουμε. Φρόντισε γι' αυτό ο κακώς και εθνάρχης επονομαζόμενος Τριανταφυλλίδης.

tzonakos είπε...

Σίγουρα θα υπήρχαν και πιο λογικές φωνές εκεί.