Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Εκκλησία vs Θρησκεία

Τώρα που η Εκκλησία τελείωσε με τα διαδικαστικά της διαδοχής, θέλω να δημοσιοποιήσω μια, προ ημερών, προσωπική εμπειρία ξεκαθαρίζοντας από την αρχή οτι έχω σχέση με τη Θρησκεία αλλά όχι με την Εκκλησία.
Πήγα στον Άη Δημήτρη, επειδή ήμουν εκεί κοντά, σε ώρα μη λειτουργίας. Υπήρχε κι άλλος κόσμος γιατί η εκκλησία αυτή είναι και προορισμός πολλών τουριστώναπό την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφού απόλαυσα την ομορφιά και την επιβλητικότητα του ναού, πήγα να προσκυνήσω τη λάρνακα του Αγίου. Δίπλα της ακριβώς υπήρχε μια στήλη ύψους ενός μέτρου, καλαίσθητα ξυλόγλυπτη με μια σχισμή στο επάνω μέρος της. Ένας κουμπαράς δίπλα στον Άγιο! Το θαυμαστικό είναι περιττό θα μου πείτε, παντού έτσι κάνουν. Όμως έξω από το μαρμάρινο κουβούκλιο που βρίσκεται η λάρνακα, υπάρχει ανοξείδωτο τεπόζιτο μ' ένα χωνί στο επάνω μέρος κι ένα διαφανή δείκτη στο πλάι και μια ταμπέλα που γράφει : "Ρίχνετε το λάδι μόνοι σας". Το τεπόζιτο το υπολόγισα να χωράει 250 με 300 λίτρα και ο δείκτης έδειχνε να 'χει μέσα γύρω στα 150. Ζητώντας συγνώμη από τον Άγιο μέτρησα τα καντήλια που έκαιγαν και ήταν πάρα πολλά, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 12 ΕΚΑΙΓΑΝ ΛΑΔΙ, τα υπόλοιπα είναι ηλεκτρικά!!! Αναρωτήθηκα πόσο λάδι άραγε φέρνουν οι πιστοί (για να το κάνουν σελφ σέρβις πρέπει να είναι πολύ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ;

1 σχόλιο:

rvagos είπε...

Φίλε μου καλέ , απευθύνεσαι στους υπεύθυνους μιας πόλης η όποια δυστυχώς ζει υπό κατοχή. Ζει κάτω από μια φασιστική κατοχή και παπαδοκρατείται χωρίς υπερβολές.
Στην ομορφοτερη πόλη του κόσμου κυρίαρχο ρόλο παίζει όλο το φασισταριό και η εκκλησιά , η οποία για την άπληστη κονόμα της έχει βγάλει παραμάγαζα έξω από όλους τους ναούς της.Τι θρησκεία και κουραφέξαλα μου λες τώρα , δεν σου έχουν πει ότι κάθε θρησκευτική δοξασία είναι δημιούργημα ανθρώπων?
Αυτή η πόλης χρειάζεται απελευθέρωση.