Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Ανέκδοτο: "τους ξένους..."

Κάπου στο νότο των ΗΠΑ, ένας τουρίστας από αυτούς που μ' ένα σακκίδιο στην πλάτη γυρνάνε περπατώντας ή κάνοντας ωτο-στόπ, φτάνει κατά το σούρουπο σ' ένα μικρό χωριό. Κουρασμένος καθώς είναι πηγαίνει στο σαλούν, ανεβαίνει σ' ένα σκαμπό και λέει στον μπάρμαν "φίλε βάλε μου μια μπύρα, κοράκιασα". Ο μπάρμαν τον σερβίρει και τον ρωτάει: "Ξένος είσαι;" Στην καταφατική απάντηση, ο μπαρμαν απευθυνόμενος στους πελάτες του σαλούν φωνάζει: "Έχουμε ένα ξένο!" Γίνεται μια σιωπή και σχεδόν αμέσως ακούγονται ψίθυροι. Ο ξένος βλέπει στον καθρέφτη απέναντί του οτι όλοι οι θαμώνες κοιτάζουν προς το μέρος του και κάνουν και νοήματα. Ανήσυχος ρωτάει τον μπάρμαν "τί τρέχει;" κι αυτός του απαντάει χαμογελώντας: "Μπα τίποτα, εδώ τους ξένους τους γαμάμε" Ο ξένος νομίζει οτι του κάνει πλάκα αλλά βλέπει στον καθρέφτη οτι όλοι οι θαμώνες κινούνται προς το μέρος του και άλλος λύνει τη ζώνη του, άλλος κατεβάζει το φερμουάρ, "λες;" αναρωτιέται και βιαστικά πετάει 2 δολάρια στο μπαρ και βγαίνει έξω. Οι θαμώνες όμως τον ακολουθούν, αυξάνει το βηματισμό του, το ίδιο κι αυτοί, αρχίζει να τρέχει το ίδιο κι αυτοί και του φωνάζουν διάφορα (ρε π....... θα σε γ.... θα σε ξ....) Είναι πτώμα στην κούραση, τρέχει μηχανικά και πάνω που ήταν έτοιμος να δεχθεί το μοιραίο, βλέπει στην στροφή ένα άλλο χωριό, στην ταμπέλλα του οποίου οι διώκτες του σταματούν απογοητευμένοι. Ανεβαίνει με κόπο τα σκαλιά του σαλούν, σκαρφαλώνει σ' ένα σκαμπό και με σβυσμένη φωνή λέει στον μπάρμαν "ένα διπλό ουίσκυ"
Ο μπάρμαν τον σερβίρει αμέσως και με ενδιαφέρον τον ρωτάει "τι έπαθες άνθρωπέ μου;" Παίρνει δυο ανάσες, κατεβάζει το ουίσκυ και ψιθυρίζει "αυτοί οι μαλάκες στο διπλανό χωριό με κυνηγούσαν γιατί λέει τους ξένους τους γαμάνε". Ο μπάρμαν βάζει τα γέλια. "Για γέλια είναι;" ρωτάει ξεψυχισμένα ο ξένος. "Για γέλια είναι γιατί αυτοί τους κυνηγάνε κι εμείς τους γαμάμε, χα χα χα!"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα!!! Πολύ καλό Γιάννη ... μπράβο...

Ανώνυμος είπε...

Να 'σαι καλά ρε Γιάννη που μας κάνεις να γελάμε. Και το προηγούμενο σχόλιο εγώ το άφησα (στο λέω για να μην απορείς που ένας άγνωστος σε προσφωνεί με το όνομα σου)