Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Τι σόϊ ράτσα είναι αυτοί οι πολιτικοί;


Ένας φίλος νοσοκομειακός γιατρός μου είπε κάποτε σε μια συζήτηση οτι "οι πολιτικοί είναι μια ράτσα διαφορετική από εμάς τους υπόλοιπους ανθρώπους για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν ΝΤΡΟΠΗ". Έχω πεισθεί πιά πως είχε απόλυτο δίκιο. Κατ' αρχή, παρά το οτι αισθάνονται ικανότεροι και εξυπνότεροι από εμάς τόσο ωστε να τους αξίζει να μας κυβερνήσουν κι εμάς να μας αξίζει να κυβερνηθούμε απ' αυτούς έρχονται σα τους ζητιάνους και ζητάνε τη ψήφο μας. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο πιστεύουμε κι εμείς και γι αυτό τους ψηφίζουμε. Όπως είναι φυσικό, αφού είναι ικανότεροι και εξυπνότεροι, θα είναι και τα παιδιά τους ικανότερα και εξυπνότερα γι αυτό ψηφίζουμε και τα παιδιά τους κι όταν ακόμα δεν έχουν παιδιά, ψηφίζουμε τ΄ανήψια τους. Με ποιό άλλο κριτήριο 120.000 άνθρωποι έβαλαν σταυρό στον Κυριάκο, ή ψήφισαν τον Αλευρά και τους άλλους πρίγκηπες και πριγκήπισες του κοινοβουλίου; Απ' όλους αυτούς του ικανούς και έξυπνους "ανθρώπους" κανείς δεν σκέφτηκε να στήσει (σε ανύποπτο χρόνο) ένα φάρο στα Ίμια και να τον δηλώσει στις υδρογραφικές υπηρεσίες όλου του κόσμου, κανείς δεν σκέφτηκε οτι η ονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης έπρεπε να κατοχυρωθεί στο ICAO στην IATA και όπου αλλού προβλέπουν οι διεθνείς διαδικασίες, γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πουλήσουν μαγγιά στο εσωτερικό. Κανείς δεν σκέφτηκε να διαμηνύσει σε όλο τον κόσμο οτι "ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ FYROM ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" αλλά αφήσαν να αναγνωρισθεί από 100τόσες χώρες για να μπορούν να μας λένε τώρα για τετελεσμένα και "ότι μπορέσουμε να σώσουμε". Τι να σώσουμε; Η δική τους αξιοπρέπεια έχει χαθεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκεί εκτιμούν τα αποτελέσματα της δουλοπρέπειάς τους, όχι όμως και τους ίδιους βεβαίως. Τη δική μας αξιοπρέπεια μένει να σώσουμε και μπορούμε αν στις επόμενες εκλογές, που τις βλέπω σύντομα, τους στείλουμε ΟΛΟΥΣ αδιάβαστους, όπως έκαναν οι Τούρκοι. Τσιλέρ, Ετσεβίτ, Μπαϊκάλ κ.α. ουστ ρε!

2 σχόλια:

rvagos είπε...

Αυτός ο Μπούλης που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση λένε, ότι όταν γεννήθηκε το '56 - ήταν ο θείος του στην εξουσία τότε -το χτύπησαν στην πλάτη και είπαν , αυτός θα είναι ο άλλος Κώστας που θα γίνει κάποτε πρωθυπουργός.Έστι πήρε το όνομα ενώ κανονικά έπρεπε σύμφωνα με τις παραδώσεις της πατρίδας μας να είχε το όνομα του παππού του και όχι του θείου.
Ο άλλος ο μπούλης ο Σαμαράς , υπό την καθοδήγηση του μεγαλύτερου προδότη όλων των εποχών ,τον Μητσοτάκη , Εφιάλτη τον είχε πει ο Ανδρέας ,όταν υπέγραφε, ο ηλίθιος την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας εκείνη τη στιγμή , τι έκανε ο βλάξ.
Όλα τώρα είναι συνεπεία εκείνης της στιγμής.
Η αιωνιότητα πάντα εξαρτάται από μια στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΝ έχει αντεθνικές απόψεις, το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, καθώς ηγείται αμερικανόφιλος με "ρευστή εθνική συνείδηση", το ΚΚΕ είναι "μούχλα" και δεν εμπνέει (εξαιτίας του τραβάμε τώρα το ζόρι με τα Σκόπια), η ΝΔ έχει αλωθεί από νεοφιλελεύθερους οπορτουνιστές και το ΛΑΟΣ θυμίζει εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Οι δε γόνοι αποδεικνύονται... άστο καλύτερα. Και εμείς ψάχνουμε για ντροπή...