Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Μ.Μ.Ε. Γέμισε ο τόπος παραισθησιογόνα...


Χθες βράδυ συνέβησαν δύο ιδιαίτερης σημασίας αλλαγές στη παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Τα κανάλια μιλούσαν για τη "Σιβηριοποίηση της Ελλάδας" δίνοντας την εικόνα μιας χώρας που θάφτηκε κάτω από τα χιόνια, ενώ εδώ στη Θεσσαλονίκη ο ήλιος έλαμπε και μας άφηνε χρόνο να δούμε τι γίνεται παρά έξω σαν μια παραίσθηση. "Παρά έξω" λοιπόν, το Κόσσοβο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του με τις ευλογίες των Αμερικανών και των Ευρωπαίων παρατρεχάμενών τους. Αμέσως μετά την ανακήρυξη, οι Άγγλοι (που την αβαντάριζαν) ανακοίνωσαν οτι θα στείλουν ακόμα 1000 καταδρομείς για να προστατεύσουν (άκου ρε τους αλήτες) το Σερβικό στοιχείο. Άντε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.

Το δεύτερο ήταν η ήττα του Τάσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές στη Κύπρο. Δεν είμαι Κύπριος και ούτε έχω προσωπική γνώμη για τον πρώην Πρόεδρο, αλλά το γεγονός οτι είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που είπε ΟΧΙ στους Αμερικάνους (σχέδιο Αναν) και εξ αιτίας του οι Αμερικάνοι έβγαλαν σπυριά, εμένα μου αρκεί. Πέτυχαν κι εκεί οι Αμερικάνοι, αλλά δεν πετυχαίνουν πουθενά μόνοι τους, πάντα κάποιοι βάζουν το χεράκι τους.

Την ίδια ώρα στις οθόνες, να η Αττική οδός, να το Βενιζέλος, να το ΟΑΚΑ, τα βόρεια προάστια, οι δημοσιογράφοι που δεν μπόρεσαν να πάνε στα κανάλια τους και άλλοι που δεν μπορούσαν να φύγουν... σωπάτε ρε ενημερωτές !!!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα το πρωί η κ. Παγιατάκη δεν μπόρεσε να πάει στο κανάλι και έλεγε τις αστρολογικές της προβλέψεις από το τηλέφωνο. Πρέπει να 'ναι σοβαρή η κατάσταση εκεί κάτω...

Άντε καλή βδομάδα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)



Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό βιβλίο. Να δείτε τι θα πάθουμε, τώρα που ο Τάσσος έμεινε εκτός, από τους άλλους δύο "διαλλακτικούς"!

ONOMATODOSIA είπε...

baremenoi einai...
ellada 8ewroun mono thn a8hna.

ton kako tous ton kairo...