Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Για ν' αρχίσετε ν' ανησυχείτε


Αντιγράφω από το "Ε" της Κυριακής.

Στο βιβλίο του "Six degrees" (έξι βαθμοί) ο Μαρκ Λίνας, περιγράφει εκτενέστερα τα πορίσματα της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) σχετικά με τις επιπτώσεις από την μέση άνοδο της θερμοκρασίας από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αυξήθηκε από την βιομηχανική επανάσταση κατά 0,8 βαθμούς αλλά τώρα διαπιστώνεται οτι με βάση το 1999, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Εάν η θερμοκρασία ανέβει κατά 1 βαθμό τότε:

Η ξηρασία θα γίνει μόνιμη σε περιοχές που ήδη ντιμετωπίζουν λειψυδρία, όπως Καλιφόρνια, Μέση Ανατολή και μερικά νησιά της Μεσογείου. Η Σαχάρα θα απλωθεί και το Κιλιμάντζαρο θα χάσει και το τελευταίο στρώμα πάγου αφήνοντας την Αφρική για πρώτη φορά μετά από 11.000 χρόνια χωρίς ίχνος χιονιού. Στις Άλπεις θα λιώσουν αιώνιοι παγετώνες και το έδαφός τους θα αρχίσει να σαθροποιείται. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι των ωκεανών θ' αρχίσουν να πεθαίνουν και μαζί τους ένας μεγάλος αριθμός θαλασσίων ειδών που εξαρτώνται απ' αυτούς.

Για τους +2 βαθμούς, αύριο, πρώτα ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: