Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Για ν' αρχίσετε ν' ανησυχείτε... 3ο μέρος (+3 - +4 βαθμοί)


Υπενθυμίζοντας οτι οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται στην έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC), συνεχίζουμε με το τι θα γίνει αν η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ανεβεί κατά 3 βαθμούς.

"Τα δάση του Αμαζονίου, που ποτέ δεν είχε χρειαστεί να αναπτύξουν αντίσταση στη φωτιά, θα καούν σε μια επικών διαστάσεων πυρκαγιά. Στην Αφρική και την Αυστραλία θα κυριαρχήσουν οι έρημοι, παραθαλάσσιες χώρες θα πλημμυρίσουν και οι τυφώνες θα είναι συχνότεροι και με εντάσεις που θα κάνουν τον "Κατρίνα" να μοιάζει με απλή θύελλα. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα γίνουν πρόσφυγες για να ξεφύγουν από την πείνα και την δίψα. Θα ξεσπάσουν πόλεμοι για το πόσιμο νερό."

Αν η θερμοκρασία ανεβεί κατά 4 βαθμούς, τότε:

"Όλοι οι πάγοι του Αρκτικού κύκλου θα λιώσουν και η στάθμη των θαλασσών θα ανεβεί κατά 5 μέτρα ακόμα. Από το λιώσιμο των πάγων της Σιβηρίας απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες μεθανίου που θα επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση. Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Τουρκία και η Ισπανία θα μετατραπούν σε ερήμους. Οι επιζώντες των ευρωπαϊκών πληθυσμών θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν βορειότερα."

Αύριο θα τελειώσει το βάσανο με +5 και +6 βαθμούς, αλλά σήμερα είναι μια ηλιόλουστη μέρα τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. Χαρείτε την, γιατί μπορεί οι επιστήμονες να τα παραλένε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: