Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Χρήμα εναντίον Γης


Διαβάζω οτι κάτω από τους πάγους της Αρκτικής, κάτω από τον πυθμένα του Αρκτικού Ωκεανού κοιμάται το 25% των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τώρα που το φαινόμενο του θερμοκηπίου λειώνει αργά αλλά σταθερά τους πάγους, άρχισαν οι υπολογισμοί για το πότε θα είναι εφικτή η εκμετάλλευσή τους. Ήδη τα 5 κράτη που βρίσκονται εντός του Αρκτικού κύκλου ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Νορβηγία, Δανία προσπαθούν να οριοθετήσουν την υφαλοκρηπίδα το καθ' ένα σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα, ενώ η Ρωσία προχωρώντας παραπέρα κατέβασε βαθυσκάφος σε βάθος 4.000 μέτρων (ποτέ άνθρωπος δεν βρέθηκε σε τέτοιο βάθος) και κάρφωσε μια τεράστια ρωσική σημαία από τιτάνιο στο βυθό, δείχνοντας έτσι τα δόντια της, ενώ παράλληλα διαθέτει τον μοναδικό στόλο πυρηνικών παγοθραυστικών στο κόσμο (5 πλοία).

Κάποιες πρώτες οικολογικές αντιδράσεις για τις ανυπολόγιστες καταστροφές που θα επιφέρει το λιώσιμο των πάγων, πήραν σαν απάντηση οτι οι θετικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων, είναι πολύ σημαντικότερες

Δεν υπάρχουν σχόλια: