Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Αντιφάσεις στην κοινωνία μας


Η κοινωνία μας βρίθει από αντιφάσεις. Ας δούμε μία…
Μια παρανοϊκή, σε βαθμό διαστροφής αντίφαση, που έχει να κάνει με τον επαγγελματικό αθλητισμό.
Παίρνω σαν παράδειγμα τους αδελφούς Αγγελόπουλους, τα αφεντικά του μπάσκετ του Ολυμπιακού.
Κάνανε, λέει, πρόταση στον αμερικανό μπασκετμπολίστα Πάρκερ 5.000.000 ευρώ τον χρόνο!!!
Αν ο παίκτης αποκτηθεί, ανάμεσα στους πανηγυρίζοντες οπαδούς του «θρύλου» θα υπάρχουν και πολλοί που εργάζονται στις επιχειρήσεις των Αγγελοπουλαίων και τα θριαμβικά «μπράβο» και «ζήτω» δεν θα σκαλώσουν στα μεροκάματα και τους μισθούς που με αντιστρόφως ανάλογη γαλαντομία τους αμείβουν για τις υπηρεσίες τους. Προφανώς δεν θα τους απασχολήσει το γεγονός ότι με την δική τους εργασία κάνανε τους εργοδότες τους πλούσιους τόσο, ώστε να μπορούν να πετούν εκατομμύρια για το χόμπυ και την ικανοποίηση του μικροεγωισμού τους.

Και φυσικά δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η εμφάνιση της Μαντόνα (η αοιδός) που για να την δεί κανείς (άντε και για να την ακούσει) πρέπει να πληρώσει κατ’ ελάχιστον 80 ευρώ!!!. Δεν με απασχολούν αυτοί που θα πληρώσουν εισιτήριο των 250 (δικός τους κώλος είναι ότι θέλουν τον κάνουν), αλλά αυτούς που έβλεπα να περιμένουν στην ουρά για τα «φτηνά» μπορεί να τους ακούσω κάποια στιγμή να διαμαρτύρονται για ακρίβεια, χαμηλούς μισθούς και άλλα…
Τελικά φτάσαμε να προτιμάμε τα θεάματα από τον άρτον…

Γιάννης Αγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: