Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Μόνο το σίγουρο βόλι του Χάρου τον νίκησε.

Αντιγράφω από το δεκαπενθήμερο έντυπο της Θράκης «Αντιφωνητής» http://www.antifonitis.gr/

«Ένας θρύλος της Λατινικής Αμερικής πέθανε στις 26/3 αλλά ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε επίσημα μετά από δυό μήνες (βλέπετε τον είχαν «πεθάνει» πολλές φορές μέχρι τότε).
Δεν γράφηκαν αγιολογίες, δεν κυκλοφόρησαν μπλουζάκια με την μορφή του, δεν έγινε το όνομά του σύνθημα στα αδελφοαριστερά κόμματα του παχύσαρκου κόσμου.
Ο Μανουέλ Μαρουλάντα (Πέδρο Αντόνιο Μαρίν το πραγματικό του όνομα) γνωστός και σαν «Τίρο Φίχο» (σίγουρη βολή) πέθανε στα 78 του ελεύθερος στη ζούγκλα της Βολιβίας, εκεί οπου γεννήθηκε και οπου οργάνωσε το μεγαλύτερο αντάρτικο στην ιστορία της χώρας, το FARC (Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας). Στα 45 χρόνια της οργάνωσης με 10.000 – 20.000 αντάρτες και δεκαπλάσιους συνεργάτες στο λαό, απέκρουσε 7 τουλάχιστον μαζικές εκστρατείες κυβερνητικών και αμερικανικών (ειδικών) δυνάμεων και γελοιοποίησε την επικήρυξή του (5.000.000$) πεθαίνοντας πρόσφατα από φυσικό θάνατο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: