Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Δεν μπορώ να καταλάβω τι μας ποτίζουν και μας έχουν κάνει έτσι.

Άβουλοι και παθητικοί, με παρατημένη αξιοπρέπεια, δεχόμαστε κάθε μέρα τόνους κοπριάς που παράγουν αυτά τα ξεχωριστά όντα που λέγονται «πολιτικοί».
Κι αν η Ζήμενς είναι του ενός, η ληστεία που επιχειρείται με τη φάμπρικα του Κτηματολογίου είναι του άλλου. Ζευγάρι μ’ ένα κωλόσπιτο που το ‘κανε γονική παροχή στα παιδιά του, πρέπει λέει να πληρώσουν ΟΛΟΙ τους το τριανταπεντάρι. Από πού κι ως που ρε αρχιλήσταρχοι το ίδιο σπίτι αν το ‘χει ένας κοστίζει 35 κι αν το ‘χουν τέσσερις κοστίζει 140; Αυτά τα οικονομικά σπουδάσατε; Από πού κι ως πού μια βίλα στο Πανόραμα την δηλώνει ένας με 35 κι ένα ημιυπόγειο στην Κασσάνδρου οι 4 θα το πληρώσουν 140;
Και εκφράζω μια απορία: Αν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πήγαινε να δηλώσει στο κτηματολόγιο, τι θα γινόταν; ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ;


Αλλά εμείς εκεί «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».
Και για να ξαναγυρίσω στην κοπριά τους, αν κάποτε στο μακρινό παρελθόν μας ενοχλούσε, τώρα δεν κάνουμε ούτε τον κόπο να σκουπιστούμε γιατί «θα ‘ρθει κι άλλη», και σε λίγο θ’ αρχίσει να μας αρέσει (αν και ξέρω κάποιους που ήδη τους αρέσει) ίδια γουρούνια που κυλιούνται σε κάθε είδος βρωμιάς. Κι αυτό το ηλίθιο επιχείρημα «έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι», νομίζουμε ότι μας απαλλάσσει από την ευθύνη της ανεκτικότητάς μας.
Όχι ρέ, αν είναι όλοι τα ίδια σκατά, στείλτε τους στον πιο βαθύ βόθρο και κλείστε τον καλά, αφήνοντας μια μπουκαπόρτα για να χωράει ο επόμενος και όλοι οι επόμενοι που θα τους μιμηθούν. Τότε θα δικαιωθεί και θα βρεί την πραγματική του έννοια ο όρος «πολιτικοί κρατούμενοι».
Αϊ σιχτίρ Δευτεριάτικα…


Γιάννης Αγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: