Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η ξεφτίλα συνεχίζεται και στα γήπεδα


Μια μέρα πριν, είχε πεθάνει το 7χρονο παιδί που τραυματίστηκε βαρύτατα την βραδιά της Ανάστασης από φωτοβολίδα που εκτόξευσε ένας βλάξ. Την επομένη στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του κυπέλου, ο ουρανός έβρεχε φωτοβολίδες και από τις δύο πλευρές των οπαδών. Πυρσοί και φωτοβολίδες εκτοξευόταν γενικώς χωρίς κανείς να νοιάζεται που μπορεί να καταλήξουν και τι κακό μπορούν να επιφέρουν. Οι της ΑΕΚ, έχοντας δει την είσοδο 10-20 ηλιθίων στην Τούμπα, είπαν να το κάνουν το έργο πιο θεαματικό, κάτι σε Σινεμασκοπ δηλαδή, και μπαινόβγαιναν κατά εκατοντάδες. Ούτε δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν ούτε σεκιούριτις και άλλες αστειότητες, ούτε βέβαια ο «καλύτερος έλληνας διαιτητής» ο ανεπαρκέστατος και επικινδυνότατος Αθ. Κάκος. Ο οποίος σε μια επίδειξη τήρησης κανονισμών, έδειξε καθυστερήσεις, αλλά σφύριξε τη λήξη στο 1΄36΄΄. Λόγω ανωτέρας βίας θα μου πείτε κι έχετε δίκιο, η βία είναι πάντοτε ανωτέρα. Αν ήταν αλλιώς, κατωτέρα ας πούμε, θα κινδύνευε να μην είναι καθόλου βία οπότε θα έχανε την αίγλη της, θα ξεφτιλιζόταν. Αυτή η συντόμευση αγώνα έχει συμβεί βέβαια και στο γήπεδο της δικής μου ομάδας και φαίνεται πως θα γίνει θεσμός. Το παιγνίδι θα λήγει όταν το θέλουν οι κάφροι τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις, και οι παίκτες των φιλοξενουμένων θα επιστρατεύουν τις τελευταίες τους δυνάμεις να φτάσουν έγκαιρα στην φυσούνα. Τέλος πάντων, ο Κάκος αν και δεν ευθύνεται για το οφ σάιτ πρώτο γκολ, έχει την ευθύνη για το ότι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Λυμπερόπουλο για βίαιη απώθηση αντιπάλου σε νεκρό χρόνο και για ένα πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ της ΑΕΚ. Ευθύνεται βέβαια για το ότι δεν διέκοψε τον αγώνα προκειμένου να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η τάξη. Η μεγαλύτερη ευθύνη όμως είναι αυτού του ανύπαρκτου κράτους, του ηθικού αυτουργού και αυτού του αίσχους. Κάθε φορά βγαίνουν και 2-3 καραγκιόζηδες από αυτούς που παίζουν τον υπουργό ή κάποιον άλλο υπεύθυνο από το σύνολο των ανικάνων, και πετάν κάτι μεγαλόστομες μπαρούφες που το μόνο που κάνουν είναι να καταδείξουν την ασχετοσύνη και ανικανότητά τους. Έτσι και αύριο, ΓΓΑ, υφ. αθλητισμού και πρόεδρος ΕΠΟ, θα συσκεφθούν λέει για τα μέτρα που θα ληφθούν. Όπως λέει ο Γ. Γεωργίου "παπάρια μέντολες".

Η σεμνή τελετή έληξε με τον γύρο του θριάμβου των οπαδών.

Και του χρόνου!

5 σχόλια:

tzonakos είπε...

Απόλυτη ξεφτίλα.
Και απόλυτο τίποτα.
Ο τύπος εκείνος ειπε οτι αμα ειναι ετσι λέει, του χρόνου ο Τελικός θα γίνει στη Γερμανία !
Ααααχαχαχαχαααα δηλαδή παραδοχή ανικανότητας για αξιοπρεπή διοργάνωση εδω.
Εχω ήδη κάτι χρόνια να πατήσω σε γήπεδο ποδοσφαίρου και άλλα τόσα θα περάσουν, μόνο ελπίζω να μην μεταφερθούν στο μπάσκετ αυτοί οι καραγκιόζηδες οπαδοί κάφροι, κατώτερης φυλής απόγονοι που αν τιμωρηθεί κιόλας η ομάδα τους θα ξανακάνουν μπάχαλο ! Ομορφιές !

hackaday είπε...

Ο βασικότερος λόγος που σταμάτησα στα μέσα της χρονιάς να ασχολούμαι με ποδόσφαιρο. Το γήπεδο το έκοψα εδώ και χρόνια.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

τζωνάκο, και το μπάσκετ δεν έχει λίγους...

Τζιμ, το γήπεδο το 'κοψα, το ποδόσφαιρο όμως το παρακολουθώ. Βίτσια είναι αυτά

ange-ta είπε...

δείτε εδώ

Panagiotis είπε...

Αμέσως να κριτικάρεις τον Κάκο, ρε κακεντρεχή. Τον έπιασε κόψιμο και είπε να σταματήσει το παιχνίδι νωρίς. Δεν είδες πως έτρεχε για να πάει στον καμπινέ? Είσαι σωστό όμως λέγοντας ότι ήταν λόγω ανωτέρας βίας. :ο) Άσε που κάτι διάβασα ότι άρπαξε καναδυό ψιλοκαρπαζές....