Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σοφές παροιμίες...

Σόι πάει το βασίλειο, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, κατά μάνα κατά κύρη κάνανε και γιο ζαφείρι, μ’ όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, είναι μερικές μόνο από τις λαϊκές παροιμίες που μου ‘ρχονται στο μυαλό.
Επί των ημερών του ενός (του πρώτου), τα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων παρέμεναν ΑΤΟΚΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος κάτι που συνέχισαν και επόμενοι χρησιμοποιώντας τα για φιλικά δάνεια προς "ημετέρους" βιομηχάνους, ο άλλος φόρτωσε τα Ταμεία με χιλιάδες ανασφάλιστους επαναπατριζόμενους από την πρώην ΕΣΣΔ που δεν είχαν πληρώσει ούτε δραχμή για ένσημα, και ο τρίτος επειδή –λέει- τα Ταμεία βουλιάζουν, κόβει τις συντάξεις. Επικεφαλής μιας ερασιτεχνικής κυβέρνησης υπαλλήλων ξένων αφεντικών, υπάλληλος κι αυτός, ζητάει συναίνεση για να προχωρήσει το έργο του. Ομόφωνα το θέατρο σκιών του υπουργικού συμβουλίου αποφάσισε ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα αποτελέσει καταστροφή για τη χώρα. Το ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν πρόκειται να ξαναδούν όχι υπουργείο αλλά ούτε βουλευτικό έδρανο, δεν τους απασχολεί. Η μόνη τους έγνοια είναι το καλό του τόπου (!!!) Όσο για σένα φαιδρέ και αποτυχημένε Παπακωνσταντίνου ΝΑ κι αν έχεις να πληρώσεις στις 15 Ιουλίου, ΝΑ κι αν δεν έχεις. Εγώ έχω συνηθίσει να ψευτοζώ, εσύ τι θα κάνεις; Ή μήπως θα πληρώνεσαι από αλλού;

3 σχόλια:

Swell είπε...

Kαι βέβαια θα πληρώνεται απ' αλλού. Τζάμπα έχουν τους χορηγούς νομίζεις; Ολοι οι άχρηστοι έχουν χορηγούς. Το τι ρόλο διαδραματίζουν οι χορηγοί αυτοί στην κοινωνία, είναι γνωστό.

Σκέψου πως ζει ο Γλίτσμπουργκ...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Σωστά swell, το ερώτημα ήταν ρητορικό...

tzonakos είπε...

Eνα αίτημα των συγκεντρωμένων στις πλατείες, το άκουσα ο ίδιος επι τόπου, ειναι η επιστροφή των κλεμμένων.
Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να γίνει αυτό.
Φυσικά και θέλω να γίνει, αλλα θα ναι κομμάτι δύσκολο. Εδω κατηγόρησαν τον Κόκκαλη, πρωτοφανες για έργο στν ΟΠΑΠ που θα κόστιζε 96 εκ. ευρω και κόστισε τελικά 300 εκ. και δε βλέπω να επιστρέφει και τίποτα και παίζει κι αν θα καταδικαστεί μετά απο 10 χρόνια, αν ζεί.
Το μεγάλο φαγοπότι εχει αρχίσει δεκαετίες πριν και κανείς δεν το σταμάτησε έγκαιρα. Τώρα ειναι αργά και πάλι για πολλοστή φορά εμείς καλούμαστε να τα καλύψουμε, έχουμε-δεν-έχουμε.

Τωρα πώς γίνεται να εχουμε Οικονομικών πάντα κάποιον με επώνυμο που αρχίζει απο Παπα- δεν το καταλαβαίνω.

Φαίνεται ειναι το Υπουργείο που κάνει Παπα-ριές.