Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μπαχαλάκιας και επεισοδιάκιας, δεν είμαι.

Κάποιοι άλλοι όμως είναι. Και εννοώ τις πολιτικές ηγεσίες του αθλητισμού διαχρονικά (ήμουνα νιός και γέρασα), και τους διάφορους που διορίζουν για να διευθύνουν τα αθλητικά πράγματα να εξασφαλίζουν δίκαιες αθλητικές αναμετρήσεις και να αποδίδουν δικαιοσύνη στις παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξωσχολικού αθλητισμού.
Στο ψητό τώρα.
Μετά τα όσα έγιναν στο Βόλο, όπου ο Μπέος έχοντας πάρει τα λεφτά από τον ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια, άφησε ανοιχτές τις πόρτες του πετάλου που προοριζόταν για τους φιλοξενούμενους και ξαφνικά η αστυνομία αποφάσισε να παίξει τον ρόλο του ελεγκτή με την γνωστή ευγενική συμπεριφορά της προκαλώντας έτσι την αντίδραση των λίγων που περίμεναν αυτή την ευκαιρία. Στη συνέχεια αφού ανανέωσε το στοκ των χημικών της, συνέταξε μια έκθεση το περιεχόμενο της οποίας δεν έκανε τον κόπο να υποστηρίξει ενώπιον των αθλητικών δικαστών οι οποίοι με τη σειρά τους δεν δέχτηκαν καμιά από τις αιτιάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και εν ριπή οφθαλμού επέβαλαν την ποινή που συνέφερε στον νομικό εκπρόσωπο του ΟΣΦΠ που παρίστατο χωρίς να έχει κανένα λόγο.
Στο μπάσκετ επεβλήθη στον ΠΑΟΚ εξοντωτική ποινή 4 αγώνων χωρίς θεατές επειδή συνέβη το πρωτοφανές, να πέσουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο (κέρματα, αναπτήρες) και ένα εξ αυτών να χτυπήσει έναν διαιτητή, και στον ΠΑΟ που μια φωτοβολίδα (από τις 4-5) χτύπησε ελαφρά αντίπαλο παίκτη ενώ συνομιλούσε με τον διαιτητή η ποινή ήταν 2 αγώνες. Ήταν θέμα τύχης να τον βρεί πιο χοντρά και να λέμε τώρα «το καημένο το παλληκάρι». Και οι δύο ομάδες έκαναν έφεση και (ω του θαύματος!) η ποινή του ΠΑΟ μειώθηκε στο μισό αλλά του ΠΑΟΚ παρέμεινε ως είχε.
Και όλοι αυτοί τώρα, υπουργοί, αστυνομία, ΕΠΟ, σούπερ λίγκα και θεσμικά όργανα, θα εκπλαγούν αν ο κόσμος αντιδράσει. Ο κόσμος που καταπιεσμένος πανταχόθεν και πολύπλευρα βγάζει τ’ απωθημένα του κάθε Κυριακή στα γήπεδα όπως ακριβώς συμφέρει στις κρατικές εξουσίες. Τα γήπεδα και οι αδικίες που συμβαίνουν στον αθλητισμό είναι ντιρεκτίβες της εξουσίας. «Ασ’ τους να πλακώνονται στα γήπεδα, να εκτονώνονται εκεί για να ξεχνάνε όλα τ’ άλλα». Το παιγνίδι διευθύνεται από τους επάνω και παίζεται από τους κάτω.
Για ότι συμβεί την Τετάρτη, (εύχομαι να μη συμβεί τίποτα) υπεύθυνοι δεν θα είναι οι χουλιγκάνοι της κερκίδας αλλά οι χουλιγκάνοι της εξουσίας. Ακόμα κι αν η έφεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ εξαφανίσει την ποινή, λίγα θα αλλάξουν.
Οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν πάρει ανάποδες...

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Σωστός. Εχεις απόλυτο δίκιο.
Ειλικρινά θα προτιμούσα η ομάδα μου να φάει 5 αγωνιστικές και να μην μειωθεί ποτέ, παρά αυτο το χάλι.
Πες μου όμως, εισαι πατέρας και θαες να πας σοτ γήπεδο με τα παιδάκια σου, τι φταίνε αυτά και εσυ, να μη βλέπεις την ομάδα σου επειδή οι μπαχαλάκηδες και οι εξουσίες τα κάνουν χειρότερα απο τα μούτρα τους ;

Πέραν αυτού, εύχομαι να ρίξει πεντάρα ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Οχι λόγω γάβρου, αλλα για να γιορτάσει η Σαλόνικα όπως της πρέπει και χωρίς φασαρίες.

Panagiotis είπε...

Δεν υπάρχει ανώτερο "δικαστήριο" απ' αυτό της κωλο-σούπερ λίγδας? Για να πας να κάνεις μιά προσφυγή? Γιατί αυτά τα καθοίκια κάνουν ότι θέλουν.