Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Εμπρός λοιπόν…

Το Γερμανικό Ινστιτούτο IWH εκτιμά ότι προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, θα πρέπει να υποθηκεύσει περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου- όπως τα ελληνικά νησιά – ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που παίρνει στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης. Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, «αν η χώρα δεν μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της, τότε οι ομολογιούχοι θα βρεθούν με ζημιές. Και εάν ο Γερμανός φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει – συνεχίζει – τότε θα πρέπει να βρεθεί ένα τίμημα και για τον έλληνα φορολογούμενο.» Καταλήγοντας, το Γερμανικό Ινστιτούτο επισημαίνει ότι με δεδομένο ότι ο Έλληνας φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει, τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία – και συγκεκριμένα τα νησιά – αξίζουν περισσότερο από το χρέος και θα ήταν μία καλή λύση να υποθηκευτούν.

σημ. "Αθλίων": Δεν ξέρει ο καλός επικεφαλής του καλού Γερμανικού Ινστιτούτου, οτι με βάση συγκεκριμένους όρους του Μνημονίου, το σύνολο της δημόσιας περιουσίας είναι ήδη υποθηκευμένο; Δεύτερη υποθήκη να βάλουμε; Μπορεί να είμαστε διεφθαρμένοι (χώρα και πολίτες) αλλά όχι και τέτοια. Εκτός αν...

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά τόσα νησιά δεν αποτελούν νομίζεις περιουσία; Μόνο τα σπίτια και τα οχήματά μας είναι περιουσία; Πάντως πέραν κάθε πλάκας το πράγμα έρχεται κάθε τόσο -πολύ συχνά- στο προσκήνιο που αρχίζω να ανησυχώ.

tzonakos είπε...

Η λύση ειναι πιστεύω πιο απλή :
Αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, όχι φυσικά απο την ίδια την Εκκλησία, αλλα απο εταιρεία που θα συσταθεί γι αυτο το σκοπό με συμμετοχή του Δημοσίου, της Εκκλησίας και Ιδιωτών, με την κυριότητα να παραμένει στην Εκκλησία ( μη χάσουν αυτοί ) και το Δημόσιο βασικό μέτοχο.
Μόνο απο ενοικίαση εκτάσεων σε τουριστικές μονάδες, θα υπάρχουν μεγάλα έσοδα.
Καταλαβαίνω οτι αυτό θα σκοντάψει σε αντιρρήσεις τωνπαπάδεων που επιμένουν να θέλουν να ειναι άλλο Κράτος αυτοί, αλλα το να μένει αναξιοποίητη τόση περιουσία ειναι λάθος, μην πω οτι ειναι και μεγάλη μαλ..ία