Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο στρατός της Κίνας

Στοιχεία από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Ανάμεσα στους δικαιούχους μερισμάτων από το παραπάνω Ταμείο (ΜΤΣ) βλέπει κανείς και 18.810 «ανώτατους» των οποίων τα μερίσματα είναι και αυτά ανώτατα. Οι «ανώτατοι» αυτοί κατανέμονται ως εξής.
2150 αρχηγοί Γενικών Επιτελείων
610 αρχηγοί αστυνομίας
9050 αντιστράτηγοι και
7100 υποστράτηγοι
Με τόσους «ανώτατους» θα ‘πρεπε να ‘χουμε τον στρατό της Κίνας.
Εν πάση περιπτώσει είναι γνωστό ότι οι πολύ περισσότεροι από αυτούς πήραν τους βαθμούς τους «εν μια νυκτί» από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες είτε γιατί ήταν «δικοί μας» και έπρεπε να προωθηθούν, είτε γιατί δεν ήταν οπότε έπρεπε να αποστρατευτούν. Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως το ετήσιο έλλειμμα του Ταμείου είναι 50 εκατομ. € και ζητάνε να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό (από εμάς δηλαδή).

Τα γράφω αυτά με πίκρα και αγανάκτηση, γιατί ενώ υπάρχει αυτό το αίσχος, έκοψαν
από τη χήρα μάνα μου όχι μόνο τα μερίσματα, αλλά και την αναπηρική σύνταξη των 400€ που έπαιρνε
(ο πατέρας μου έχασε τα δάχτυλα του ενός χεριού όταν όντας έφεδρος αξιωματικός έσκασε μια χειροβομβίδα που υποτίθεται ότι ήταν ψεύτικη) και την έκοψαν με το δικαιολογητικό ότι έπαιρνε και την πολιτική του σύνταξη (800€) και δεν δικαιούται -λέει- δύο συντάξεις από τον ίδιο φορέα (το Δημόσιο δηλαδή)

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτό θα πει "πράσινη ανάπτυξη".

Swell είπε...

Αν διακρίνεται για κάτι αυτή η κυβέρνηση, είναι η ευαισθησία της. Κύριος δε εκφραστής αυτής της ευαισθησίας, είναι ο Πάγκαλος με τον απύθμενο οχετό του.

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

Πληθωρισμός ενδοξοτάτων,όπως συνήθως τους αποκαλεί ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος.Πλήρωνε αστέρια Ελληνικέ λαέ!!!

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

και γι΄αυτό δεν περισσεύουν τα 400 ευρώ για τη χήρα μητέρα σου!!!